ADSUARA CELEBRA LA CONFIRMACIÓ DE IKEA DE LA SEVA PROPERA INSTAL · LACIÓ A ALFAFAR

2014 és l'any marcat en vermell d'obertura de la botiga IKEA d'Alfafar.

Adsuara celebra la feina prudent fet aquest últim any i mig entre les diferents administracions, els propietaris i la multinacional.

Segons el calendari de treball dut a terme aquesta previst que durant la primera quinzena de 2013 la llicència d'obra i activitat estigui concedida.

L'Ajuntament d'Alfafar, amb Adsuara al capdavant, va a treballar des d'avui a buscar els millors inversors per completar la zona comercial que envoltarà la primera botiga comercial d'IKEA a la Comunitat Valenciana.

L'Ajuntament d'Alfafar celebra la confirmació de la multinacional sueca IKEA de la seva pròxima instal · lació de la seva botiga IKEA al municipi d'Alfafar. Suposarà la primera instal · lació IKEA a la Comunitat Valenciana i tindrà una superfície d'al voltant 37.300 metres quadrats i una inversió de 60 milions d'euros.

En paraules d'Adsuara: -“Aquesta confirmació és el resultat d'haver realitzat un treball seriós, responsable i prudent, fugint de rumors, falses informacions, i treballant mà a mà amb la Generalitat i la Delegació del Govern per agilitar i desbloquejar tots els tràmits administratius que estaven pendents”.

“Des d'un primer moment i sempre amb la màxima de la prudència i la responsabilitat ens hem posat a disposició de l'Agrupació de propietaris Alfafar Parc i de la multinacional IKEA. El nostre principal treball ha estat agilitzar i facilitar els accessos i els tràmits en les diferents administracions”. Afirma Adsuara.

Adsuara, alcalde d'Alfafar, argumenta:- “Des del primer dia que vam entrar a treballar a l'Ajuntament d'Alfafar nostra intenció, i més en aquesta època de crisi econòmica que estem patint va ser recuperar com estava el projecte d'IKEA a Alfafar, revisar i treballar sobre els antics expedients, i impulsar i reconduir aquells tràmits que estiguessin bloquejats o incomplets. Des de juliol de 2011 hem mantingut reunions periòdiques entre les tres parts, esmenant errors en el projectes i posant tots els punts de les tres parts en comú”.

Des de l'actual equip de govern municipal s'ha trobat una especial predisposició de treure el projecte endavant en la Generalitat Valenciana. On hem s'ha treballat conjuntament amb la Direcció General de Comerç obtenint la llicència comercial, l'anomenada “llicència paraigües”, per als terrenys (polígons 1A i 1B) i la Direcció General d'Urbanisme i la Direcció general d'Infraestructures on s'han impulsat tots els informes i permisos sectorials pertinents que finalment es van formalitzar i aprovar, a més de la Conselleria de Governació, en la qüestió de llicències d'espectacles i activitats, causa de la grandesa del projecte.

També hem trobat tota la predisposició de la Delegació del Govern i el Ministeri de Foment on es van impulsar els expedients d'accessos a la zona comercial d'Alfafar des de la V-31.

Adsuara sobre la creació d'ocupació declara -“Com a alcalde d'Alfafar portem més d'any i mig treballant en silenci perquè arribés aquest dia, confiem que l'arribada d'IKEA suposarà una projecció impagable per Alfafar, al ser el primer centro IKEA en la Comunitat Valenciana. Serà un revulsiu per al nostre municipi i per a la nostra zona comercial, que també està patint aquesta crisi sense igual. Des d'avui vaig a treballar incansablement perquè l'obertura d'IKEA sigui com abans i que suposi un incentiu a la creació d'ocupació per al nostre municipi. Ara més encara toca arremangar les mànigues perquè els meus veïns, que estan patint la càrrega de la desocupació, puguin trobar tant a IKEA com a tota la zona comercial que es generi al voltant, una oportunitat de treball”.

Des de l'Ajuntament d'Alfafar es va a treballar a partir d'ara a acordar posar a la seva disposició tota l'estructura del ADL municipal, tant com la seva borsa telemàtica d'ocupació, com a processos formatius i facilitar totes les dependències municipals disponibles perquè IKEA les usi en qualsevol tipus de procés de selecció personal. “Ara és el moment de arremangar les mànigues i posar tota la nostra força en que s'obri una oportunitat laboral per als desocupats d'Alfafar”.

“També vull aprofitar per no crear ansietat als nostres veïns, la gestió en matèria d'ocupació la realitzarà directament la multinacional, nosaltres anirem informant de totes les novetats al respecte, no serà un treball d'avui per demà”, reconeix Adsuara.

Si totes les gestions segueixen el seu curs normal per a la primera quinzena de 2013 la llicència d'obra i activitat estaria ja concedida i seria el tret de sortida per començar les obres.

AVÍS DE IKEA

La inauguració està prevista per 2014

IKEA obrirà la seva primera botiga de la Comunitat Valenciana a Alfafar

  • La companyia ha arribat a un acord amb els promotors d'Alfafar Parc per instal · lar en aquest futur desenvolupament comercial amb una botiga de 37.300 metres quadrats.
  • Està previst que les obres de construcció de la botiga comencin a 2013.
  • El projecte que suposarà una inversió de 60 milions d'euros, comptarà a més, amb al voltant de 2.200 places de pàrquing distribuïdes en dues plantes en alçada i una zona en superfície.

Alfafar, 13 de novembre de 2012.- IKEA Ibérica S.A., companyia d'origen suec líder mundial en la venda de mobles i accessoris de decoració per a la llar, obrirà la seva primera botiga a la Comunitat Valenciana en el municipi valencià d'Alfafar. La companyia té previst la inauguració de la botiga en 2014.

IKEA, que ha arribat a un acord amb els promotors del futur Alfafar Parc per instal · lar en aquest desenvolupament comercial, invertirà 60 milions d'euros en una botiga que tindrà una superfície de 37.300 metres quadrats, convertint-se en una de les més grans d'IKEA a Espanya.

El projecte disposarà a més d'uns 2.200 places de pàrquing distribuïdes en dues plantes d'aparcament en altura i en una zona en superfície davant de la botiga.

Està previst que les obres de construcció del projecte, que ja compta amb llicència comercial atorgada per la Generalitat Valenciana, comencin durant la primera meitat de l'any 2013.

La botiga d'Alfafar comptarà amb una plantilla d'aproximadament 400 empleats i s'estima que durant la fase de construcció es generin al voltant de 500 llocs de treball.

Pedro Campelo, Director de béns arrels per IKEA ha declarat que “aquesta és la culminació d'anys de treball en què hem mantingut un únic objectiu: estar més a prop de tots els valencians que fins ara ens han demostrat la seva fidelitat visitant-nos a les nostres botigues ubicades en altres comunitats”. Campelo ha afegit que “la Comunitat Valenciana és un enclavament estratègic per IKEA. Volem tenir més botigues aquí, ja estem treballant en un segon projecte que estarà ubicat a Alacant”.

IKEA

IKEA és una companyia internacional, d'origen suec, líder en el mercat de la distribució de mobiliari i objectes de decoració per a la llar. A tot el món hi ha 325 botigues IKEA en 38 països, 287 botigues operades pel Grup IKEA i 35 més operades en règim de franquícia. El Grup IKEA dóna feina a 131.000 persones.

El Grup IKEA té actualment catorze botigues a Espanya: a Alcorcón, Sant Sebastià dels Reis, Eixample de Vallecas (Madrid), en Badalona y L¿Hospitalet de Llobregat (Barcelona), a Castilleja de la Cuesta (Sevilla), a Màlaga, a Jerez de la Frontera (Cadis), a Barakaldo (Biscaia), a Pola de Siero (Astúries), a Múrcia, Saragossa, La Corunya i Rierol de l'Encomana (Valladolid).

Més, IKEA compta a Espanya amb dos centres de distribució a Valls (Tarragona) que subministren productes a les botigues de la companyia al sud-oest d'Europa i que constitueixen la base logística per a l'expansió d'IKEA a la Península.

The Great Place to Work Institute Espanya ha inclòs per tercer any consecutiu a IKEA entre els 50 Millors Llocs per Treballar a Espanya en 2011. Així, IKEA es posiciona una vegada més com la millor empresa per treballar dins del sector de la distribució i la tercera dins de la categoria general de companyies amb més de 1.000 empleats de tots els sectors.