Alfafar referma el seu compromís contra la violència de gènere

  • Alfafar ha presentat el Protocol d'actuació en violència de gènere 2020-2024.
  • Aquest protocol estableix les pautes d'actuació per a la detecció, atenció i protecció de casos de violència cap a les dones.

Alfafar, 14/11/2020

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la regidoria de igualtat, ha presentat el Protocol d'actuació en violència de gènere 2020/2024. Aquest protocol estableix les pautes d'actuació per a la detecció, atenció i protecció de casos de violència cap a les dones.

L'acte, celebrat dijous passat 12 i disponible al canal de YouTube de l'consistori, va comptar amb la presència de l'alcalde d'Alfafar, el secretari autonòmic d'Igualtat i Diversitat, la Directora General del Institut de les Dones, la Regidoria d'Igualtat, la Policia Local i el Centre de Salut d'Alfafar, així com associacions, personal tècnic, regidores i regidors i altres entitats relacionades.

La presentació es va realitzar a la sala de plens municipal, amb assistència telemàtica de les persones que no podien assistir presencialment. L'equip tècnic de la regidoria d'Igualtat va presentar aquest protocol, realitzat per la tècnica d'igualtat d'Alfafar, Paqui García, i la agent d'igualtat del municipi, Ana Garrido.

Tant la regidora d'Igualtat, Fina Carreño, com l'alcalde d'Alfafar, Juan Ramón Adsuara, van destacar la importància de la administració local com a entitat més propera en el tractament de la violència de gènere, i van establir com a objectiu primordial la coordinació de tots els recursos institucionals, municipals i autonòmics per a una àgil i eficaç protecció de les dones i les seves filles i fills.

Per la seva banda, el secretari autonòmic d'Igualtat i diversitat, Rubén Sancho, la Directora de l’Institut Valencià de les Dones, Maria Tal, i Carla Mercé i Mari Àngels Merino de la Unitat de violència de la Subdelegació de Govern, van posar l'accent en la prevenció, la coordinació de les institucions i els recursos públics que es destinen a aquesta lluita comuna.

Des de la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Alfafar es coordina l'atenció a les dones que pateixen violència de gènere i la seva derivació a recursos especialitzats, si procede. Així mateix, es treballa en coordinació amb els Serveis Socials d'Alfafar per a gestió d'ajudes i atenció a menors, així com amb el servei d'atenció jurídica i atenció psicològica.

Fina Carreño va voler destacar que "des de l'administració local som conscients de la necessitat d'oferir serveis de proximitat de prevenció i atenció a les dones contra la violència de gènere". Així mateix, va explicar que des de la regidoria d'Igualtat s'ha impulsat l'elaboració d'aquest protocol i "es reitera el compromís d'Alfafar per oferir una resposta integral a aquesta xacra".

Alfafar aferma el seu compromís contra la violència de gènere

  • Alfafar ha presentat el Protocol d’actuació en violència de gènere 2020-2024.
  • Aquest protocol estableix les pautes d’actuació per a la detecció, atenció i protecció de casos de violència cap a les dones.

Alfafar, 14/11/2020

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la regidoria d’Igualtat, ha presentat el Protocol d’actuació en violència de gènere 2020/2024. Aquest protocol estableix les pautes d’actuació per a la detecció, atenció i protecció de casos de violència cap a les dones.

L’acte, celebrat dijous passat 12 i disponible en el canal de YouTube del consistori, va comptar amb la presència de l’alcalde d’Alfafar, el Secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat, la Directora General del Institut dels Dons, la Regidoria d’Igualtat, la Policia Local i el Centre de Salut d’Alfafar, així com associacions, personal tècnic, regidores i regidors i altres entitats relacionades.

La presentació es va realitzar en el saló de plens municipal, amb assistència telemàtica de les persones que no podien assistir presencialment. L’equip tècnic de la regidoria d’Igualtat va presentar aquest protocol, realitzat per la tècnica d’igualtat d’Alfafar, Paqui García, i l’agent d’igualtat del municipi, Ana Garrido.

Tant la regidora d’Igualtat, Fina Carreño, com l’alcalde d’Alfafar, Juan Ramón Adsuara, van destacar la importància de l’administració local com a entitat més pròxima en el tractament de la violència de gènere, i van establir com a objectiu primordial la coordinació de tots els recursos institucionals, municipals i autonòmics per a una àgil i eficaç protecció de les dones i les seues filles i fills.

Per part seua, el Secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat, Rubén Sancho, la Directora de l’Institut Valencià de les Dones, Maria Tal, i Carla Mercé i Mari Ángeles Merino de la Unitat de violència de la Subdelegació del Govern, van posar l’accent en la prevenció, la coordinació de les institucions i els recursos públics que es destinen a aquesta lluita comuna.

Des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alfafar es coordina l’atenció a les dones que pateixen violència de gènere i la seua derivació a recursos especialitzats, si escau. Així mateix, es treballa en coordinació amb els Serveis Socials d’Alfafar per a gestió d’ajudes i atenció a menors, així com amb el servei d’atenció jurídica i atenció psicològica.

Fina Carreño va voler destacar que “des de l’administració local som conscients de la necessitat d’oferir serveis de proximitat de prevenció i atenció a les dones contra la violència de gènere”. Així mateix, va explicar que des de la regidoria d’Igualtat s’ha impulsat l’elaboració del present protocol i “es reitera el compromís d’Alfafar per oferir una resposta integral a aquesta xacra”.