Alfafar dóna suport als agricultors en les seves reivindicacions

Alfafar, 14/02/2020

L'equip de govern de l'Ajuntament d'Alfafar ha acompanyat aquest matí als agricultors d'Alfafar a la concentració convocada per denunciar la situació límit que viu el sector agrari i reclamar a les administracions que garanteixin una rendibilitat digna per als productors valencians.

la protesta, que s'ha dirigit a centre de València en una marxa convocada per totes les associacions agràries de la Comunitat Valenciana, reivindica uns preus en el camp justos doncs, segons indiquen, en 20 anys han pujat entre un 2 i un 3% mentre que els costos de les entrades s'han incrementat fins a un 200%.

Així mateix, les associacions agràries afirmen que la Comunitat Valenciana és líder en superfície agrària abandonada (amb més de 161.000 hectàrees deixades de conrear), en falta de relleu generacional i envelliment de la població agrària (ja gairebé prop dels 62 anys de mitjana), en pèrdua de superfície agrària de regadiu, en falta d'inversions hidràuliques i en dèficit de balanç continuat entre primes i indemnitzacions de les assegurances agràries.

Amb aquesta reivindicació, els agricultors volen "garantir que el sector agrari tingui futur per no espantar aquests joves amb ganes de recollir el testimoni, però sense perspectives de guanyar-se la vida en ell, però també per assegurar la producció de «aliments per a tots», la cura del territori i evitar, més, que es buidin les localitats de l'interior de la Comunitat ".

L'Ajuntament d'Alfafar vol donar suport així a el sector agrari, un dels principals de la localitat, i que suposa una de les activitats econòmiques més importants d'Alfafar de la qual depenen prop de 600 famílies.

Alfafar, 14/02/2020

Alfafar fa costat als agricultors en les seues reivindicacions

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alfafar ha acompanyat aquest matí als agricultors d’Alfafar a la concentració convocada per a denunciar la situació límit que travessa el sector agrari i reclamar a les administracions que garantisquen una rendibilitat digna per als productors valencians.

la protesta, que s’ha dirigit al centre de València en una marxa convocada per totes les associacions agràries de la Comunitat Valenciana, reivindica uns preus en el camp justos perquè, segons indiquen, en 20 anys han pujat entre un 2 i un 3% mentre que els costos dels inputs s’han incrementat fins a un 200%.

Així mateix, les associacions agràries afirmen que la Comunitat Valenciana és líder en superfície agrària abandonada (amb més de 161.000 hectàrees deixades de cultivar), en falta de relleu generacional i envelliment de la població agrària (ja quasi prop dels 62 anys de mitjana), en pèrdua de superfície agrària de regadiu, en falta d’inversions hidràuliques i en dèficit de balanç continuat entre primes i indemnitzacions de les assegurances agràries.

Amb aquesta reivindicació, els agricultors volen “garantir que el sector agrari tinga futur per a no espantar a aqueixos joves amb ganes de recollir el testimoni, però sense perspectives de guanyar-se la vida en ell, però també per a assegurar la producció de «aliments per a tots», la cura del territori i evitar, a més, que es buiden les localitats de l’interior de la Comunitat”.

L’Ajuntament d’Alfafar vol fer costat així al sector agrari, un dels principals de la localitat, i que suposa una de les activitats econòmiques més importants d’Alfafar de la qual depenen prop de 600 famílies.