Alfafar assessora a famílies en risc de desnonament

Alfafar, 24/09/2020

L'Ajuntament d'Alfafar compta amb un servei pioner a Espanya d'assistència jurídica hipotecària en matèria de desnonaments. Els casos que atén, remesos a través d'l'àrea de Serveis Socials, responen tant a la imminent impossibilitat de pagament com a aquells casos en què ja s'ha iniciat un procediment judicial per part de banc.

L'objectiu principal d'el programa és assistir a la població amb els problemes derivats de les complicades situacions. Depenent de cada cas, s'estudia juntament amb cada família la possibilitat de reestructurar el deute de la forma menys costosa possible o, a la majoria dels casos, l'objectiu plantejat és aconseguir una dació en pagament que alliberi la família del deute, en aquest cas s'estaria fins a la signatura final davant notari, buscant igualment lloguers socials a preus assequibles.

Des de la seva posada en marxa a 2012, aquest gabinet antidesnonaments ha atès 340 famílies d'Alfafar amb risc de pèrdua del seu dret a un habitatge digne. El servei, la privacitat és absoluta i la gestió totalment anònima, està portat per El Rogle, els que han aconseguit altes taxes d'èxit i ha paralitzat tots els llançaments.

Un dels últims casos atesos pel Gabinet Jurídic antidesnonaments és la tramitació davant l'Organització de les Nacions Unides de el cas d'una mare soltera amb una menor a càrrec que s'enfronta a un desnonament davant d'un fons voltor. El model d'Alfafar s'ha exportat a altres municipis per la seva gran èxit, com València, Xirivella, Manises o la Mancomunitat de l’Horta Sud.

Alfafar assessora famílies en risc de desnonament

Alfafar, 24/09/2020

L’Ajuntament d’Alfafar compta amb un servei pioner a Espanya d’assistència jurídica hipotecària en matèria de desnonaments. Els casos que atén, remesos a través de l’àrea de Serveis Socials, responen tant a la imminent impossibilitat de pagament com a aquells casos en què ja s’ha iniciat un procediment judicial per part del banc.

L’objectiu principal del programa és assistir a la població amb els problemes derivats de les complicades situacions. Depenent de cada cas, s’estudia juntament amb cada família la possibilitat de reestructurar el deute de la forma menys onerosa possible o, en la majoria dels casos, l’objectiu plantejat és aconseguir una dació en pagament que allibere a la família del deute, i en aquest cas s’estaria fins a la signatura final davant notari, buscant igualment lloguers socials a preus assequibles.

Des de la seua posada en marxa en 2012, aquest gabinet antidesahucios ha atés 340 famílies d’Alfafar amb el risc de pèrdua del seu dret a un habitatge digne. El servei, la privacitat del qual és absoluta i la gestió totalment anònima, està portat pel Rogle, els qui han aconseguit altes taxes d’èxit i ha paralitzat tots els llançaments.

Un dels últims casos atesos pel Gabinet Jurídic Antidesahucios és la tramitació davant l’Organització de les Nacions Unides del cas d’una mare soltera amb una menor a càrrec que s’enfronta a un desnonament enfront d’un fons voltor.

El model d’Alfafar s’ha exportat a altres municipis pel seu gran èxit, com València, Xirivella, Manises o la Mancomunitat de l’Horta Sud.