Alfafar destina 150.000 euros en ajudes socials durant el mes d'abril

Alfafar, 11/05/2020

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la regidoria de Benestar social, ha realitzat més de 3.400 intervencions socials només en el mes d'abril durant l'estat d'alarma. aquestes intervencions engloben atencions per a ajudes econòmiques, ajuda d'aliments, atenció domiciliària i de dependència o acompanyament a persones grans, entre d'altres.

Al llarg del mes d'abril es s'han gestionat més de 500 ajudes econòmiques amb un desemborsament total de 146.900 euros. En aquestes intervencions s'engloben les ajudes covid-19 (375 ajudes), les d'emergència social (131 ajudes) i Alfafar Col·labora (36 ajudes).

Així mateix, les atencions per manca d'aliments s'han gestionat tant des del Banc d'Aliments com a través d'el programa municipal de repartiment d'aliments. Mitjançant el banc es s'han repartit 29.146 quilos d'aliments entre els seus usuaris habituals, i s'ha afegit un extra de 4.800 kilos. Amb aquest servei s'ha arribat a gairebé 1000 persones de més de 350 famílies. Al programa municipal de repartiment de aliments s'han efectuat un total de 566 lliuraments. Amb aquests repartiments s'han cobert necessitats de més de 1.200 adults i gairebé 600 menors afectats per la crisi derivada de l'covid-19 i l'estat d'alarma.

De manera addicional, l'Ajuntament d'Alfafar ha aprovat el decret d'ajudes per a l'alimentació infantil destinades a l'alumnat més vulnerable proposat des dels centres educatius d'Alfafar i consensuats amb Serveis Socials, d'entre aquells estudiants de l' municipi que tenen concedida l'ajuda de menjador escolar inferior a l' 100%. Aquests ajuts suposen la recepció de 4 euros per dia lectiu corresponent als mesos d'abril a juny de el curs 2019-2020.

Les actuacions de serveis socials contra l'exclusió digital s'han coordinat amb la regidoria de educació, per garantir que l'alumnat més vulnerable pugui continuar amb les activitats d'educació a distància. Per això, l’Ajuntament d’Alfafar ha adquirido 30 tablets amb accés a internet per a l'alumnat més vulnerable, que se sumen als 53 repartits per la Conselleria d'Educació. Aquests repartiments es complementen amb la instal·lació de 38 routers des Generalitat per a famílies que no compten amb accés a internet.

Més, conscients dels greus efectes de la soledat no desitjada en la gent gran, a meitat de mes es va posar en marxa el programa d'acompanyament telefònic a gent gran 'Bon dia '. En menys d'un mes s'ha establert el contacte amb gairebé 500 persones majors del municipi majors de 85 anys, i s'ha ampliat el grup d'atenció a majors de 75 anys.

L'Ajuntament d'Alfafar continua apostant per la qualitat i el treball de l'equip de serveis socials per donar suport a tota la ciutadania i que cap persona quedi desatesa en aquesta crisi sociosanitària.

Alfafar destina 150.000 euros en ajudes socials durant el mes d’abril

Alfafar, 11/05/2020

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la regidoria de Benestar social, ha realitzat més de 3.400 intervencions només el mes d’abril durant l’estat d’alarma. Aquestes intervencions engloben atencions per a ajudes econòmiques, ajuda d’aliments, atenció domiciliària i de dependència o acompanyament a persones majors, entre altres.

Al llarg del mes d’abril s’han gestionat més de 500 ajudes econòmiques amb un desemborsament total de 146.900 euros. En aquestes intervencions s’engloben les ajudes covid-19 (375 ajudes), les d’emergència social (131 ajudes) Col·lecció Alfafar·labora (36 ajudes).

Així mateix, les atencions per falta d’aliments s’han gestionat tant des del Banc d’Aliments com a través del programa municipal de repartiment d’aliments. A través del banc s’han repartit 29.146 quilos d’aliments entre els seus usuaris habituals, i s’ha afegit un extra de 4.800 quilos. Amb aquest servei s’ha arribat a quasi 1000 persones de més de 350 famílies. En el programa municipal de repartiment d’aliments s’han efectuat un total de 566 lliuraments. Amb aquests repartiments s’han cobert necessitats de més de 1.200 adults quasi quasi 600 menors afectats per la crisi derivada del covid-19 i l’estat d’alarma.

De manera addicional, l’Ajuntament d’Alfafar ha aprovat el decret d’ajudes per a l’alimentació infantil destinades a l’alumnat més vulnerable proposat des dels centres educatius d’Alfafar i consensuats amb Serveis Socials, d’entre aquells estudiants del municipi que tenen concedida l’ajuda de menjador escolar inferior al 100%. Aquestes ajudes suposen la recepció de 4 euros per dia lectiu corresponent als mesos d’abril a juny del curs 2019-2020.

Les actuacions de serveis socials contra l’exclusió digital s’han coordinat amb la regidoria d’Educació, per a garantir que l’alumnat més vulnerable puga continuar amb les activitats d’educació a distància. Per això, l’Ajuntament d’Alfafar ha adquirit 30 tauletes amb accés a internet per a l’alumnat més vulnerable, que se sumen als 53 repartits per la Conselleria d’Educació. Aquests repartiments es complementen amb la instal·lació de 38 encaminadors des de Generalitat per a famílies que no compten amb accés a internet.

A més, conscients dels greus efectes de la soledat no desitjada en la gent gran, a meitat de mes es va posar en marxa el programa d’acompanyament telefònic a persones majors ‘Bon dia’. En menys d’un mes s’ha establit el contacte amb quasi 500 persones majors del municipi majors de 85 anys, i s’ampliarà el grup d’atenció a majors de 75 anys.

L’Ajuntament d’Alfafar continua apostant per la qualitat i el treball de l’equip de serveis socials per a fer costat a tota la ciutadania i que cap persona quede desatesa en aquesta crisi sociosanitària.