Alfafar posa en marxa un projecte sobre educació nutricional

Alfafar, 12/11/2019

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la seva àrea de Sanitat i en col·laboració amb la Creu Roja, ha posat en marxa un projecte d'unitats d'educació i atenció nutricional col·lectius vulnerables del municipi. La iniciativa, que està composta de tallers organitzats en 5 mòduls, es troba emmarcada en l'Estratègia de Salut de la xarxa de municipis saludables Xarxa Salut a la qual està adherida Alfafar.

Aquests tallers dels quals es compon el projecte busquen donar poder a les persones per millorar les seves eleccions d'aliments així com optimitzar els seus recursos, amb l'objectiu de portar una vida més sana i sostenible. A causa de l'heterogeneïtat dels col·lectius als quals va dirigit, des de famílies en situació d'especial vulnerabilitat, joves, persones grans i immigrants, els tècnics Dietistes-Nutricionistes i voluntaris de el programa es desplacen per impartir tallers i atendre les necessitats específiques de cada un dels col·lectius.

Mitjançant el recorregut pels diferents mòduls s'aconsegueix que les persones coneguin els nutrients en els aliments bàsics i que siguin capaços d'estructurar menús saludables, per assegurar el seu correcte estat nutricional i, per tant, el de les persones al seu càrrec.

La iniciativa, més, contempla dos mòduls concrets sobre les eleccions alimentàries saludables en malalties metabòliques o altres trastorns relacionats amb l'alimentació, així com un mòdul específic d'alimentació infantil adreçat a famílies amb menors; on es pretén que els bons hàbits alimentaris estiguin presents des de l'embaràs i s'incloguin en l'educació diària que les famílies transmeten als fills.

L’Ajuntament, a través d'aquest projecte, busca millorar la seguretat alimentària de la població més desfavorida de la nostra comunitat, fomentar el consum d'una alimentació saludable o promoure una compra sostenible i econòmica per a l'optimització dels seus recursos des del camp fins a la taula.

Alfafar, 12/11/2019

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la seua àrea de Sanitat i en col·laboració amb la Creu Roja, ha posat en marxa un projecte d’unitats d’educació i atenció nutricional col·lectius vulnerables del municipi. La iniciativa, que està composta de tallers organitzats en 5 mòduls, es troba emmarcada en l’Estratègia de Salut de la xarxa de municipis saludables Xarxa Salut a la qual està adherida Alfafar.

Aquests tallers dels quals es compon el projecte busquen apoderar a les persones per a millorar les seues eleccions d’aliments així com optimitzar els seus recursos, amb l’objectiu de portar una vida més sana i sostenible. A causa de l’heterogeneïtat dels col·lectius als quals va dirigit, des de famílies en situació d’especial vulnerabilitat, joves, persones majors i immigrants, els tècnics Dietistes-Nutricionistes i voluntaris del programa es desplacen per a impartir tallers i atendre les necessitats específiques de cadascun dels col·lectius.

A través del recorregut pels diferents mòduls s’aconsegueix que les persones coneguen els nutrients en els aliments bàsics i que siguen capaços d’estructurar menús saludables, per a assegurar el seu correcte estat nutricional i, per tant, el de les persones al seu càrrec.

La iniciativa, a més, contempla dos mòduls concrets sobre les eleccions alimentàries saludables en malalties metabòliques o altres trastorns relacionats amb l’alimentació, així com un mòdul específic d’alimentació infantil dirigit a famílies amb menors; on es pretén que els bons hàbits alimentaris estiguen presents des de l’embaràs i s’incloguen en l’educació diària que les famílies transmeten als fills.

L’Ajuntament, a través d’aquest projecte, cerca millorar la seguretat alimentària de la població més desfavorida de la nostra comunitat, fomentar el consum d’una alimentació saludable o promoure una compra sostenible i econòmica per a l’optimització dels seus recursos des del camp fins a la taula.