Alfafar desenvolupa programes de drogodependència a les aules

  • La regidoria de Serveis Socials està duent a terme dos programes de prevenció de drogodependències.
  • Els tallers s'estan fent amb l'alumnat de tercer cicle de primària.

Alfafar, 11/05/2022

L’Ajuntament d’Alfafar, La Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives d'Alfafar posa en marxa la VIII edició d'aquest curs preventiu. Aquest seminari té una durada de(UPCCA), està duent a terme dos programes de prevenció de drogodependències als centres educatius del municipi.

Els tallers, que s'estan realitzant al tercer cicle de primària, tenen l'objectiu de donar suport i reforçar la tasca preventiva que ja duu a terme el professorat. Els programes de la UPCCA accentuen aquesta tasca amb activitats més específiques, treballant aquelles conductes addictives que majors prevalences presenten entre adolescents i joves.

Per desenvolupar aquests programes es fa servir una metodologia de treball activa i participativa. D'aquesta manera s'actua amb l'alumnat de manera propera i es converteixen en protagonistes de les sessions.

A les aules de 5è de primària s'està duent a terme un taller basat en el programa Brúixola, facilitat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. S'hi treballen les diferents situacions en què es poden trobar i aprenen a dir no. També s'incideix en la gestió emocional de la joventut.

D'altra banda, i davant de la demanda del professorat, a les aules de 6è de primària s'està duent a terme un taller sobre emocions i Tecnologies de la Informació i la Comunicació(TIC). Amb l'alumnat d'aquest curs s'han repassat diverses situacions d'ús i abús dels dispositius digitals, les emocions que sexperimenten i com gestionar-les.

L’Ajuntament d’Alfafar, amb aquest projecte educatiu, continua el seu compromís per la joventut del municipi a través de la seva formació en matèria de prevenció de conductes addictives.

Alfafar desenvolupa programes de drogodependència a les aules

  • La regidoria de Serveis Socials està duent a terme dos programes de prevenció de drogodependències.
  • Els tallers s’estan realitzant amb l’alumnat de tercer cicle de primària.

Alfafar, 11/05/2022

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la regidoria de Serveis Socials i de la seua Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), està duent a terme dos programes de prevenció de drogodependències en els centres educatius del municipi.

Els tallers, que s’estan realitzant en el tercer cicle de primària, tenen l’objectiu de secundar i reforçar la labor preventiva que ja duu a terme el professorat. Els programes de la UPCCA accentuen esta labor amb activitats més específiques, treballant aquelles conductes addictives que majors prevalences presenten entre adolescents i joves.

Per a desenvolupar estos programes s’usa una metodologia de treball activa i participativa. D’esta manera s’actua amb l’alumnat d’una manera pròxima i es convertixen en protagonistes de les sessions.

A les aules de 5é de primària s’està duent a terme un taller basat en el programa Brúixola, facilitat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. En ell es treballen les diferents situacions en les quals es poden trobar i aprenen a dir no. També s’incidix en la gestió emocional de la joventut.

D'altra banda, i davant la demanda del professorat, a les aules de 6é de primària s’està duent a terme un taller sobre emocions i Tecnologies de la Informació i la Comunicació(TIC). Amb l’alumnat d’este curs s’han repassat les diverses situacions d’ús i abús dels dispositius digitals, les emocions que s’experimenten i com gestionar-les.

L’Ajuntament d’Alfafar, amb este projecte educatiu, continua el seu compromís per la joventut del municipi a través de la seua formació en matèria de prevenció de conductes addictives.