Alfafar restaurarà el monument de la sínia de la plaça Vicent Blanch

Alfafar, 05/11/2019

L’Ajuntament d’Alfafar, a través del seu àrea d'Urbanisme, restaurarà el monument de la sínia situat a la plaça Vicent Blanch del municipi. L'actuació consistirà en la reconstrucció de la peça de la sínia amb idèntiques característiques a l'original i la rehabilitació del sistema fix d'ancoratge als suports de pedra del monument.

la noria, por su parte, es reconstruirà amb fusta d'exteriors tipus iroko o equivalent en un taller i es durà per al seu muntatge en l'emplaçament habitual del monument. l'acció contempla, més, petites reparacions en el suport de pedra.

Amb un pressupost de,,es,els treballs inclouen accions per a la reparació dels danys causats per la pluja i el temporal,,es,la millora de les condicions del camí,,es,així com per a la prevenció de futurs desperfectes,,es,Entre les actuacions que planteja el projecte per a la rehabilitació i reparació del camí,,es,es recull el buidatge i la neteja de la zona erosionada per l'aigua,,es,les pluges i el vent,,es,Pel que fa a la prevenció de futurs danys,,es 21.597,60 €, la actuació ha estat aprovada en el Ple Municipal i es troba emmarcada en les Inversions Financerament Sostenibles (IFS).

la noria, coneguda també com senia, es conserva en sec i realitza actualment un paper monumental, diferent del de la seva concepció funcional d'origen que era elevar l'aigua continguda en un pou fins a l'altura de vessament i utilització. Es tracta una sínia que va estar en ple funcionament fa prop de 200 anys procedia de la Partida de la Castanyera d'Alfafar i va ser traslladada parcialment al seu emplaçament actual, la plaça de Vicent Blanch, para que sirviera de monumento en honor del “llaurador d’Alfafar”.

A través d'aquesta actuació, l'Ajuntament continua apostant per la posada en valor del patrimoni històric d'Alfafar.

Alfafar, 05/11/2019

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la seua àrea d’Urbanisme, restaurarà el monument de la sénia situat en la plaça Vicent Blanch del municipi. L’actuació consistirà en la reconstrucció de la peça de la sénia amb idèntiques característiques a l’original i la rehabilitació del sistema fix d’ancoratge als suports de pedra del monument.

La sénia, per part seua, es reconstruirà amb fusta d’exteriors tipus iroko o equivalent en un taller i s’emportarà per al seu muntatge en l’emplaçament habitual del monument. L’acció contempla, a més, xicotetes reparacions en el suport de pedra.

Amb un pressupost de 21.597,60 €, l’actuació ha sigut aprovada en el Ple Municipal i es troba emmarcada en les Inversions Financerament Sostenibles (IFS).

La sénia, coneguda també com senia, es conserva en sec i realitza actualment un paper monumental, diferent al de la seua concepció funcional d’origen que era elevar l’aigua continguda en un pou fins a l’altura de vessament i utilització. Es tracta una sénia que va estar en ple funcionament fa prop de 200 anys procedia de la Partida de la Castañera d’Alfafar i va ser traslladada parcialment al seu emplaçament actual, la plaça de Vicent Blanch, perquè servira de monument en honor del “llaurador d’Alfafar”.

A través d’aquesta actuació, l’Ajuntament continua apostant per la posada en valor del patrimoni històric d’Alfafar.