Alfafar retira una planta invasora de les seves sèquies

Alfafar, 23/10/2020

L’Ajuntament d’Alfafar, a través del seu regidoria de Medi Ambient, ha actuat d'ofici al costat de la Policia Local a la retirada d'una planta invasora a la Sèquia Favara, pertanyent a el municipi a manera preventiva davant d'un problema més gran. Aquest fet s'ha traslladat a la Direcció-Conservació de el Parc Natural de l'Albufera i a la Comunitat de Regants Sèquia Favara, les dues entitats afectades per la presència d'aquesta espècie.

Aquesta actuació s'ha dut a terme perquè la propagació de l'camalote, comunament anomenada flor de bora, generarà un greu perjudici a l' hàbitat i medi ambient de Parc Natural de l'Albufera, així com a propi equilibri de la vegetació autòctona, si no s'actua. Aquesta planta compta amb l'antecedent d'haver envaït les aigües del riu Guadiana, amb desastroses conseqüències econòmiques des que va aparèixer fa 10 anys, amb un cost de eradicació invertit fins ara de 25 milions d'euros.

Des del punt de vista ambiental, la presència de l' camalote en les aigües augmenta les taxes d'evaporació d'aquestes entre 3 o 4 vegades per sobre dels nivells normals, a més d'incrementar els nivells de elements derivats de la descomposició de la planta. Així mateix, aquesta espècie impedeix la filtració de llum a el fons de l'aigua, la qual cosa dificulta la fotosíntesi a les plantes autòctons, que a la fi moren i acaben desapareixent.

L'Ajuntament d'Alfafar vol evitar aquests danys i perjudicis a l'localitzar la seva aparició primerenca, i per això s'ha posat en coneixement de la Conselleria de Medi Ambient i s'ha instat a la Sèquia de Favara a una ràpida intervenció primerenca, control i seguiment per a la seva total eradicació.

Alfafar retira una planta invasora de les seues séquies

Alfafar, 23/10/2020

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la seua regidoria de Medi Ambient, ha actuat d’ofici al costat de la Policia Local en la retirada d’una planta invasora en la Séquia Favara, pertanyent al municipi a manera preventiva davant un problema major. Aquest fet s’ha traslladat a la Direcció-Conservació del Parc Natural de l’Albufera i a la Comunitat de Regants Séquia Favara, les dues entitats afectades per la presència d’aquesta espècie.

Aquesta actuació s’ha realitzat perquè la propagació del camalote, comunament anomenada flor de bora, generarà un greu perjudici a l’hàbitat i medi ambient del Parc Natural de l’Albufera, així com al propi equilibri de la vegetació autòctona, si no s’actua. Aquesta planta compta amb l’antecedent d’haver envaït les aigües del riu Guadiana, amb desastroses conseqüències econòmiques des que va aparéixer fa 10 anys, amb un cost d’erradicació invertit fins ara de 25 milions d’euros.

Des del punt de vista ambiental, la presència del camalote en les aigües augmenta les taxes d’evaporació d’aquestes entre 3 la 4 vegades per damunt dels nivells normals, a més d’incrementar els nivells d’elements derivats de la descomposició de la planta. Així mateix, aquesta espècie impedeix la filtració de llum al fons de l’aigua, la qual cosa dificulta la fotosíntesi a les plantes autòctons, que al final moren i acaben desapareixent.

L’Ajuntament d’Alfafar vol evitar tals danys i perjudicis en localitzar la seua aparició primerenca, i per això s’ha posat en coneixement de la Conselleria de Medi ambient i s’ha instat a la Séquia de Favara a una ràpida intervenció primerenca, control i seguiment per a la seua total erradicació.