El Campus d'Estiu d'Alfafar acull una jornada sobre el Trastorn de l'espectre autista (TEA)

Alfafar, 25/07/2019:

El Campus d'Estiu organitzat conjuntament per l'Ajuntament d'Alfafar i el Complex Esportiu Municipal de Alfafar SUMA Fitness Club ha acollit una jornada d'informació i conscienciació sobre les particularitats i necessitats especials de les persones amb el trastorn de l'espectre autista (TEA).

una psicòloga, els monitors especialitzats en necessitats educatives especials i l'equip al complet del Campus d'Estiu d'Alfafar han coordinat una activitat que no estava programada inicialment i que s'ha impulsat gràcies a l'interès dels mateixos alumnes i alumnes del Campus, qui, després de compartir aquestes setmanes amb companys i companyes amb aquest trastorn, volien tenir una major informació per ajudar-los en la seva inclusió i en la seva relació amb els altres.  

D'aquesta manera, al llarg del dia d'ahir, tres grups d'alumnes d'entre 9 i 16 anys van participar en una jornada de conscienciació, celebrada a l'IES 25 d’Abril, que ha inclòs diverses xerrades informatives enfocades a la diversitat de capacitats, en les característiques de les persones amb TEA, la lateralització funcional del cervell i la inclusió, entre altres.

Amb una metodologia participativa, les i els alumnes han realitzat diverses dinàmiques amb les que han pogut posar-se en la pell d'una persona autista, desmuntar falsos mites sobre aquest trastorn i se'ls ha proporcionat claus pràctiques o consells per relacionar-se amb els seus companys i companys amb TEA. Uns consells que han rebut de primera mà gràcies a la xerrada enriquidora del pare d'un d' els alumnes del Campus.

El Campus de Verano de l’Ajuntament d’Alfafar, que finalitzarà el proper 31 de juliol, és un programa d'oci i temps lliure que, mitjançant la pràctica esportiva adaptada a cada edat, jocs i tallers promou la comunicació, la participació, la creativitat, el respeto y la igualdad a través de una metodología colaborativa, i en el qual es pretén que tot l'alumnat, independentment de les seves diverses capacitats o necessitats especials, convisqui en igualtat.

Alfafar, 25/07/2019:

El Campus d’Estiu organitzat conjuntament per l’Ajuntament d’Alfafar i el Complex Esportiu Municipal d’Alfafar SUMA Fitness Club ha acollit una jornada d’informació i conscienciació sobre les particularitats i necessitats especials de les persones amb el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA).

Una psicòloga, els monitors especialitzats en necessitats educatives especials i l’equip al complet del Campus d’Estiu d’Alfafar han coordinat una activitat que no estava programada inicialment i que s’ha impulsat gràcies a l’interés dels mateixos alumnes i alumnes del Campus, els qui, després de compartir aquestes setmanes amb companys i companyes amb aquest trastorn, volien tindre una major informació per a ajudar-los en la seua inclusió i en la seua relació amb els altres.

D’aquesta forma, al llarg del dia d’ahir, tres grups d’alumnes de 9 jo 16 anys van participar en una jornada de conscienciació, celebrada en l’IES 25 d’Abril, que ha inclòs diverses xarrades informatives enfocades en la diversitat de capacitats, en les característiques de les persones amb TEA, la lateralització funcional del cervell i la inclusió, entre altres.

Amb una metodologia participativa, les i els alumnes han realitzat diverses dinàmiques amb les quals han pogut posar-se en la pell d’una persona autista, desmuntar falsos mites sobre aquest trastorn i se’ls ha proporcionat claus pràctiques o consells per a relacionar-se amb els seus companys i companys amb TEA. Uns consells que han rebut de primera mà gràcies a la xarrada enriquidora del pare d’un dels alumnes del Campus.

El Campus d’Estiu de l’Ajuntament d’Alfafar, que finalitzarà el pròxim 31 de juliol, és un programa d’oci i temps lliure que, mitjançant la pràctica esportiva adaptada a cada edat, jocs i tallers promou la comunicació, la participació, la creativitat, el respecte i la igualtat a través d’una metodologia col·laborativa, i en el qual es pretén que tot l’alumnat, independentment de les seues diverses capacitats o necessitats especials, convisca en igualtat.