El Servei Municipal d'Informació al Consumidor d'Alfafar obre les seves portes

  • L'Ajuntament ha posat en marxa aquest servei d'atenció als i les consumidors i usuaris d'Alfafar, que permet tramitar reclamacions i denúncies sense necessitat de sortir del municipi.

Alfafar, 13/03/15:

L'Ajuntament d'Alfafar ha presentat aquest matí al Saló de Plens del consistori el nou Servei Municipal d'Informació al Consumidor (SMIC), amb la participació de la directora general de Comerç i Consum de la Generalitat Valenciana Silvia Ordiñaga.

El SMIC neix amb l'objectiu de prestar informació, orientació i assessorament de forma permanent en matèria de consum als veïns i veïnes d'Alfafar, donant-los així resposta a les seves peticions estimulades per l'auge comercial que viu el municipi.

El principal avantatge d'aquest punt d'atenció és que permet la tramitació i gestió de reclamacions, denúncies i queixes de la ciutadania sense necessitat que aquesta surti d'Alfafar.

Així mateix, aquest servei unifica les actuacions municipals en matèria de formació per al consum. Mitjançant tallers, xerrades i activitats formatives, el SMIC informarà la ciutadania sobre els drets i deures que tenen com a consumidors / es. Les primeres jornades programades es dedicaran a informar sobre reclamacions bancàries, viatges i vendes comercials, així com a l'arbitratge de consum.

El servei es prestarà a través de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana els dimarts de 10h a 13h a 2n pis de l'Edifici Ventura Alabau, al C / Juliol Colomer nº2, al costat del Mercat Municipal.

Complementàriament a aquest horari, el 1r dimarts de mes el SMIC es traslladarà al SAC del Barri Orba, ia altres barris d'Alfafar com El Tremolar o Sant Jordi, en funció de les peticions veïnals que recullin els tècnics municipals.

Per a l'Alcalde d'Alfafar Juan Ramón Adsuara, el SMIC dóna valor afegit a l'ampli ventall de serveis d'atenció ciutadana del consistori i és un exemple més de la tasca que escomet de manera contínua l'actual equip de govern per apropar l'Administració a la ciutadania.

La directora general de Comerç i Consum Silvia Ordiñaga ha exposat durant la presentació del servei, que els 25 anys de gestió de la Unió de Consumidors i Usuaris de la Comunitat Valenciana són una garantia de qualitat per a aquesta oficina que demostra el compromís de l'Ajuntament d'Alfafar amb la seva població.