L'ADL d'Alfafar reprèn les formacions a comerciants amb la comunicació digital per a la venda

Alfafar, 17/09/2019

L'Agència de Desenvolupament Local d'Alfafar (ADL) i la Cambra de Comerç de València, han organitzat el curs "Comunicació digital per vendre més" que s'ha celebrat el dilluns 16 de setembre al Saló del Plens de l'Ajuntament.

La formació, centrada en com elaborar un pla de comunicació i gestionar les eines digitals, s'ha emmarcat en els cursos organitzats conjuntament pel ADL d'Alfafar i la Cambra de Comerç de València.

La jornada ha comptat amb l'assistència de prop de 20 comerços, persones autònomes i emprenedores d'Alfafar i municipis veïns, que han pogut conèixer els pilars de la comunicació estratègica i la seva utilització en la gestió comercial.

De la mà de Vanessa Pérez, consultora de màrqueting i estudis de mercat, els i les assistents han pogut establir les diferències entre un pla de comunicació digital i una estratègia social media, així com el procés d'adaptació d'aquestes metodologies al model de gestió d'un comerç de proximidad.Además, la Cambra de Comerç de València ha aprofitat per posar a servei dels assistents el diagnòstic de punt de venda o el coaching digital, oferts per l'entitat de forma gratuïta.

El calendari formatiu de 2019 l'ADL d'Alfafar per a comerciants contempla diferents jornades i tallers relacionats amb el màrqueting, la comunicació digital i l'atenció al client, des d'un punt de vista innovador que permeti millorar els avantatges competitius del comerç de proximitat.

Alfafar, 17/09/2019

L’Agència de Desenvolupament Local d’Alfafar (ADL) i la Cambra de Comerç de València, han organitzat el curs “Comunicació digital per a vendre més” que s’ha celebrat el dilluns 16 de setembre en el Saló del Plens de l’Ajuntament.

La formació, centrada en com elaborar un pla de comunicació i gestionar les eines digitals, s’ha emmarcat en els cursos organitzats conjuntament per l’ADL d’Alfafar i la Cambra de Comerç de València.

La jornada ha comptat amb l’assistència d’al voltant de 20 comerços, persones autònomes i emprenedores d’Alfafar i municipis veïns, que han pogut conéixer els pilars de la comunicació estratègica i la seua utilització en la gestió comercial.

De la mà de Vanessa Pérez, consultora de màrqueting i estudis de mercat, els i les assistents han pogut establir les diferències entre un pla de comunicació digital i una estratègia mitjà social, així com el procés d’adaptació d’aquestes metodologies al model de gestió d’un comerç de proximitat.

A més, la Cambra de Comerç de València ha aprofitat per a posar a servei dels assistents el diagnòstic de punt de venda o el coaching digital, oferits per l’entitat de forma gratuïta.

El calendari formatiu de 2019 de l’ADL d’Alfafar per a comerciants contempla diferents jornades i tallers relacionats amb el màrqueting, la comunicació digital i l’atenció al client, des d’un punt de vista innovador que permeta millorar els avantatges competitius del comerç de proximitat.