La Policia Local d'Alfafar pionera en prestació de serveis preventius i assistencials

  • Les campanyes de conscienciació a la ciutadania, el servei de mediació, l'assistència i formació en matèria de violència de gènere o la gestió de vehicles abandonats, la converteixen un en referent comarcal.

Alfafar, 26/03/15:

El model de gestió de la Policía Local de l’Ajuntament d’Alfafar, basat en la proximitat i enfocat a la prevenció, s'ha convertit en un referent a nivell comarcal, aconseguint només en l'últim any un descens del 6% en el nombre de delictes a la població.

Iniciatives com el servei de mediació, l'administració de vehicles abandonats, el departament d'objectes perduts, així com l'assistència, vigilància i formació en casos de violència de gènere, són pioners i han aconseguit que la Policia Local d'Alfafar sigui un dels serveis més ben valorats per la ciutadania.

La mediació és un servei de resolució extrajudicial de conflictes entre les persones, amb la intervenció neutral i imparcial d'una tercera part (la Policia Local) que va entrar en funcionament a 2012. Els i les agents busquen una solució satisfactòria per als afectats i afectades, dins dels límits fixats per la Llei, sent un procés voluntari, confidencial i ràpid, ja que la resolució es consolida en un termini màxim de 15 dies.

Avançar-se als problemes és un dels pilars en què es basa la filosofia de la Policia Local d'Alfafar, mostra d'això és que a l'any llancen al voltant de 10 campanyes de conscienciació ciutadana i formació, com la dedicada a la mobilitat urbana, el consum d'alcohol o les destinades a incrementar la seguretat dels i les conductors de motocicletes.

També es desenvolupen campanyes estacionals com la dedicada als períodes de gota freda o les centrades en normatives de festes. De la mateixa manera, el programa d'absentisme escolar ha permès reduir la xifra a només 13 alumnes en el passat curs 2013-2014.

La Policia Local d'Alfafar és precursora, més, per l'eficàcia del seu departament de retirada de vehicles abandonats que porta en marxa des 2006. Un sistema de control que garanteix la inexistència d'aquests abandonaments malgrat l'àmplia zona comercial amb què compta el municipi.