Alfafar aprova per unanimitat el pla d'impuls Activem Alfafar

Alfafar, 19/06/2020

L'Ajuntament d'Alfafar ha aprovat per unanimitat en el plenari el pla d'impuls 'Activem Alfafar' per a la reactivació de l'municipi que suposa una inversió de 1.446.038 euros. aquest projecte té com a objectius principals el foment de l'consum i l'ocupació, amb un suport especial a autònoms i pimes, així com la cura de tota la ciutadania perquè cap persona quedi enrere a Alfafar.

'Activem Alfafar' és un pla desenvolupat i aprovat per tots els representants dels quatre grups presents en el ple de l'ajuntament. S'hi inclouen les mesures adoptades durant l'estat d'alarma per pal·liar els efectes de la crisi derivada de l' covid-19, i tot un seguit d'accions encaminades a la recuperació de l' municipi en els àmbits de recuperació econòmica, mesures socials, adaptació de l'administració a la nova situació i sol·licituds a administracions superiors.

Els portaveus dels quatre grups municipals han coincidit a agrair a tots els grups seu treball en el desenvolupament d'aquest pla. Indiquen que la intenció en tot moment ha estat crear un pla per a tota la ciutadania, posant a l'veïnat d'Alfafar com objectiu de prioritari, i centrar els esforços de l'Ajuntament en la recuperació social i econòmica. Finalment, els portaveus han mostrat la seva desig que aquest sigui l'inici d'una sèrie de projectes comuns consensuats entre tota la corporació municipal i així donar exemple d'unió a la ciutat.

Dins de les mesures de recuperació econòmica, s'inclouen quatre grups: en via pública, en comerç, en ocupació i en economia. Algunes de les accions concretes recollides són un conveni amb Caixa Popular per a la creació de línies de finançament, un pla integral d'ocupació per a persones d'especial vulnerabilitat, la modificació de l'ordenança sobre terrasses o l'adequació de l'espai públic a la nova normalitat.

Les mesures socials compten amb dos grans projectes orientats especialment a la infància. Por una parte, la creació de bons de menjador escolar i d'estiu per a famílies vulnerables. per altra banda, l'aplicació d'un pla d'accés electrònic que garanteixi els mitjans perquè tots els escolars puguin prosseguir amb la seva educació encara si és a distància per la situació actual.

En l'àmbit de l'administració, les mesures aprovades busquen la seguretat de les persones treballadores, amb un pla de contingència per a l'atenció presencial, o l'adaptació i foment de les noves tecnologies, amb la implantació de la contractació electrònica o la modernització dels serveis econòmics, entre altres.

'Activem Alfafar' també inclou una sèrie de sol·licituds i reclamacions a administracions superiors amb altres competències, com la Generalitat Valenciana o el Govern d'Espanya, per a benefici de la ciutadania. Algunes de les reclamacions que es plantegen des de l'Ajuntament són la millora del finançament econòmica, el reforç de sistema sanitari o la creació d'un Fons de cooperació estatal orientat a les entitats locals.

Alfafar aprova per unanimitat el pla d’impuls Activem Alfafar

Alfafar, 19/06/2020

L’Ajuntament d’Alfafar ha aprovat per unanimitat en el plenari el pla d’impuls ‘Activem Alfafar’ per a la reactivació del municipi que suposa una inversió d’1.446.038 euros. Aquest projecte té com a objectius principals el foment del consum i l’ocupació, amb un suport especial a autònoms i pimes, així com la cura de tota la ciutadania perquè cap persona quede arrere a Alfafar.

‘Activem Alfafar’ és un pla desenvolupat i aprovat per tots els representants dels quatre grups presents en el ple de l’ajuntament. En ell s’inclouen les mesures adoptades durant l’estat d’alarma per a pal·liar els efectes de la crisi derivada del covid-19, i tota una sèrie d’accions encaminades a la recuperació del municipi en els àmbits de recuperació econòmica, mesures socials, adaptació de l’administració a la nova situació i sol·licituds a administracions superiors.

Els portaveus dels quatre grups municipals han coincidit a agrair a tots els grups el seu treball en el desenvolupament d’aquest pla. Indiquen que la intenció en tot moment ha sigut crear un pla per a tota la ciutadania, posant al veïnat d’Alfafar com a objectiu de prioritari, i centrar els esforços de l’Ajuntament en la recuperació social i econòmica. Finalment, els portaveus han mostrat el seu desig que aquest siga l’inici d’una sèrie de projectes comuns consensuats entre tota la corporació municipal i així donar exemple d’unió a la ciutat.

Dins de les mesures de recuperació econòmica, s’inclouen quatre grups: en via pública, en comerç, en ocupació i en economia. Algunes de les accions concretes recollides són un conveni amb Caixa Popular per a la creació de línies de finançament, un pla integral d’ocupació per a persones d’especial vulnerabilitat, la modificació de l’ordenança sobre terrasses o l’adequació de l’espai públic a la nova normalitat.

Les mesures socials compten amb dos grans projectes orientats especialment a la infància. D’una banda, la creació de bons de menjador escolar i d’estiu per a famílies vulnerables. D'altra banda, l’aplicació d’un pla d’accés electrònic que garantisca els mitjans perquè tots els escolars puguen prosseguir amb la seua educació encara si és a distància per la situació actual.

En l’àmbit de l’administració, les mesures aprovades busquen la seguretat de les persones treballadores, amb un pla de contingència per a l’atenció presencial, o l’adaptació i foment de les noves tecnologies, amb la implantació de la contractació electrònica o la modernització dels serveis econòmics, entre altres.

‘Activem Alfafar’ també inclou una sèrie de sol·licituds i reclamacions a administracions superiors amb altres competències, com la Generalitat Valenciana o el Govern d’Espanya, per a benefici de la ciutadania. Algunes de les reclamacions que es plantegen des de l’Ajuntament són la millora del finançament econòmic, el reforç del sistema sanitari o la creació d’un Fons de cooperació estatal orientat a les entitats locals.