Alfafar aposta per la inclusió a través de pictogrames

  • La regidoria d'Educació i Infància impulsa la inclusió de les persones mitjançant la utilització de pictogrames que identifiquen els espais públics.
  • Aquest projecte s'ha presentat a la subvenció d'accessibilitat de la Conselleria de Polítiques Inclusives.

Alfafar, 17/02/2020

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la regidoria de Educació i Infància, ha impulsat el projecte d'accessibilitat cognitiva "Pictografia d'Alfafar ", una acció destinada a facilitar la inclusió de les persones mitjançant la utilització de pictogrames que identifiquen els espais públics.

el desenvolupament d'aquest projecte s'ha presentat a les subvencions a entitats locals i entitats sense ànim de lucre per a la millora de les condicions de accessibilitat a el medi físic de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i polítiques Inclusives.

"Pictografia d'Alfafar "pretén fer accessibles a nivell cognitiu espais com a façanes i edificis públics municipals, col·legis públics, equipaments esportius municipals o centres sanitaris. Per dur a terme tot el projecte, es utilitzaran els pictogrames de ARASAAC, Centre Aragonès de Comunicació Augmentativa i Alternativa, de el Govern d'Aragó, que són utilitzats i reconeguts a nivell nacional i internacional.

el projecte "Pictografia d'Alfafar", desenvoluparà, durante el año 2021, per fases, la senyalització, mitjançant pictogrames, d'elements de el terme municipal com són l'Ajuntament, el Mercat, la Ludoteca municipal, la Biblioteca, els centres educatius, el poliesportiu municipal o els centres de salut del municipi.

les persones amb TEA i altres síndromes i trastorns que afecten el llenguatge utilitzen els pictogrames per moure pel seu entorn, però encara més, els necessiten en els llocs públics perquè la seva comprensió de l'món sigui més gran.

A través d'aquest projecte es promou la comprensió de l'entorn immediat, el moviment fàcil i segur en espais públics, l'accés a la informació i la participació en la vida comunitària de totes les persones, com a ciutadans i ciutadanes de ple dret.

Amb "Pictografia d'Alfafar", el consistori mostra el seu compromís amb l'accessibilitat al municipi per a totes les persones i reforça la seva aposta per la inclusió.

Alfafar aposta per la inclusió a través de pictogrames

  • La regidoria d’Educació i Infància impulsa la inclusió de les persones mitjançant la utilització de pictogrames que identifiquen els espais públics.
  • Este projecte s’ha presentat a la subvenció d’accessibilitat de la Conselleria de Polítiques Inclusives.

Alfafar, 17/02/2020

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la regidoria d’Educació i Infància, ha impulsat el projecte d’accessibilitat cognitiva “Pictografia d’Alfafar”, una acció destinada a facilitar la inclusió de les persones mitjançant la utilització de pictogrames que identifiquen els espais públics.

El desenvolupament d’este projecte s’ha presentat a les subvencions a entitats locals i entitats sense ànim de lucre per a la millora de les condicions d’accessibilitat al medi físic de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

“Pictografia d’Alfafar” pretén fer accessibles en l’àmbit cognitiu espais com a façanes i edificis públics municipals, amb·legis públics, equipaments esportius municipals o centres sanitaris. Per a dur a terme tot el projecte, s’utilitzaran els pictogrames de ARASAAC, Centre Aragonés de Comunicació Augmentativa i Alternativa, del Govern d’Aragó, que són utilitzats i reconeguts en l’àmbit nacional i internacional.

El projecte “Pictografia d’Alfafar”, desenvoluparà, durant l’any 2021, per fases, la senyalització, mitjançant pictogrames, d’elements del terme municipal com són l’Ajuntament, el Mercat, la Ludoteca municipal, la Biblioteca, els centres educatius, el poliesportiu municipal o els centres de salut del municipi.

Les persones amb TEA i altres síndromes i trastorns que afecten el llenguatge utilitzen els pictogrames per a moure’s pel seu entorn, però encara més, els necessiten en els llocs públics perquè la seua comprensió del món siga major.

A través d’este projecte es promou la comprensió de l’entorn immediat, el moviment fàcil i segur en espais públics, l’accés a la informació i la participació en la vida comunitària de totes les persones, com a ciutadans i ciutadanes de ple dret.

Amb “Pictografia d’Alfafar”, el consistori mostra el seu compromís amb l’accessibilitat del municipi per a totes les persones i reforça la seua aposta per la inclusió.