Alfafar aconsegueix una subvenció estatal per a la restauració de la seva Biblioteca Municipal

Alfafar, 18/02/2020

L’Ajuntament, a través de su concejalía de Urbanismo, ha aconseguit una subvenció estatal per a la restauració de la seva Biblioteca Municipal inclosa en el Programa de Conservació de l'Patrimoni Històric Espanyol de el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

l'ajuda, que s'inclou en el programa de l' 1,5% Cultural, és l'única que s'ha lliurat a la província de València i correspon a la Fase II de les obres de rehabilitació i restauració de la Biblioteca Municipal d'Alfafar, el antiguo Sindicat Arrosser, declarado Bien de Interés Cultural (BIC). Així, aquesta subvenció ha estat de 43.773,10 € mentre que el total de la inversió ha estat de 99.858,17 €.

La Biblioteca Municipal d'Alfafar va reobrir les seves portes el passat mes d'abril després de les obres de rehabilitació integral de l'antic Sindicat Arrosser, divididas en tres fases. En ellas se ha llevado a cabo la reparación y saneamiento de la cubierta, el arreglo y recuperación del suelo original de la sala principal, la mejora de la accesibilidad de la puerta principal y de los aseos, la restauración de las carpinterías exteriores e interiores de todas las estancias de la Biblioteca, y la recuperación de la pintura original de la fachada.

El antiguo Sindicat Arrosser, de estilo afrancesado y con un gran valor artístico enmarcado por sus detalles arquitectónicos y decorativos en la corriente novecentista, fue adquirido por l’Ajuntament d’Alfafar en el año 1989. Construido para ser un espacio recreativo privado por su amplio salón vestíbulo de doble altura y abierto al exterior por grandes ventanales, fue reconvertido por el consistorio en el espacio para la lectura, el estudio y el préstamo de libros.

Alfafar, 18/02/2020

L’Ajuntament, a través de la seua regidoria d’Urbanisme, ha aconseguit una subvenció estatal per a la restauració de la seua Biblioteca Municipal inclosa en el Programa de Conservació del Patrimoni Històric Espanyol del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

L’ajuda, que s’inclou en el programa del 1,5% Cultural, és l’única que s’ha entregat a la província de València i correspon a la Fase II de les obres de rehabilitació i restauració de la Biblioteca Municipal d’Alfafar, l’antic Sindicat Arrosser, declarat Bé d’Interés Cultural (BIC). Així, aquesta subvenció ha sigut de 43.773,10 € mentre que el total de la inversió ha sigut de 99.858,17 €.

La Biblioteca Municipal d’Alfafar va reobrir les seues portes el mes d’abril passat després de les obres de rehabilitació integral de l’antic Sindicat Arrosser, dividides en tres fases. En elles s’ha dut a terme la reparació i sanejament de la coberta, l’arranjament i recuperació del sòl original de la sala principal, la millora de l’accessibilitat de la porta principal i de les condícies, la restauració de les fusteries exteriors i interiors de totes les estades de la Biblioteca, i la recuperació de la pintura original de la façana.

L’antic Sindicat Arrosser, d’estil afrancesat i amb un gran valor artístic emmarcat pels seus detalls arquitectònics i decoratius en el corrent novecentista, va ser adquirit per l’Ajuntament d’Alfafar l’any 1989. Construït per a ser un espai recreatiu privat pel seu ampli saló vestíbul de doble altura i obert a l’exterior per grans finestrals, va ser reconvertit pel consistori en l’espai per a la lectura, l’estudi i el préstec de llibres.