Alfafar promou la participació juvenil a les aules

  • El projecte "Activa la teua ciutat" es realitza en els cursos de 2n i 3r de l'ESO.
  • La Regidoria de Joventut busca fomentar així la participació dels joves en el municipi.

Alfafar, 15/12/2020

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de regidoria de Joventut, està duent a terme el projecte "Activa la teua ciutat" en els centres educatius d'Alfafar. A través d'aquest programa, orientat als cursos de 2n i 3r de l'ESO, es busca fomentar la participació dels joves en el municipi, dotant-los d'autonomia i oferint-los les eines necessàries per a això.

Aquest projecte de foment per a la participació juvenil promou la convivència al voltant de 4 àrees: jo, meu grup, l'aula i la comunitat educativa, entenent la comunitat com l'espai en què viuen i es relacionen.

Seguint les directrius de l'Estratègia Valenciana de Joventut (EVJ), amb aquesta proposta d'acció es promou la generació d'un teixit comunitari juvenil als espais educatius, així com augmentar la participació de la població jove i aconseguir que aquests siguin crítics i capaços d'activar la seva ciutat.

El projecte "Activa la teua ciutat" pretén incrementar els nivells de participació a través de la promoció d'una idea pràctica de ciutadania activa i solidària. Més, dóna l'oportunitat a l'alumnat de tenir una experiència d'acció real en participació, al mateix temps que afavoreix la sensibilització per donar respostes colecticas a desigualtats i problemàtiques detectades per ells i elles.

Alfafar promou la participació juvenil a les aules

    zero
  • El projecte “Activa la teua ciutat” es realitza en els cursos de 2n i 3r de l’ESO.
  • La Regidoria de Joventut busca fomentar així la participació dels joves en el municipi.

Alfafar, 15/12/2020

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de regidoria de Joventut, està duent a terme el projecte “Activa la teua ciutat” en els centres educatius d’Alfafar. A través d’aquest programa, orientat als cursos de 2n i 3r de l’ESO, es busca fomentar la participació dels joves en el municipi, dotant-los d’autonomia i oferint-los les eines necessàries per a això.

Aquest projecte de foment per a la participació juvenil promou la convivència entorn de 4 àrees: Ja, el meu grup, l’aula i la comunitat educativa, entenent la comunitat com l’espai en el qual viuen i es relacionen.

Seguint les directrius de l’Estratègia Valenciana de Joventut (EVJ), amb aquesta proposta d’acció es promou la generació d’un teixit comunitari juvenil als espais educatius, així com augmentar la participació de la població jove i aconseguir que aquests siguen crítics i capaços d’activar la seua ciutat.

El projecte “Activa la teua ciutat” pretén incrementar els nivells de participació a través de la promoció d’una idea pràctica de ciutadania activa i solidària. A més, dóna l’oportunitat a l’alumnat de tindre una experiència d’acció real en participació, a l’una que afavoreix la sensibilització per a donar respostes colecticas a desigualtats i problemàtiques detectades per ells i elles.