Alfafar i la Diputació de València aposten pel desenvolupament de projectes europeus

Alfafar es beneficia de les ‘Subvencions destinades als ajuntaments i altres entitats per afavorir la seva participació en els projectes europeus' emeses per la Diputació de València per a 2021. A Alfafar, aquesta ajuda anirà concretament dirigida al desenvolupament del projecte europeu Erasmus + que ha anomenat com a Moviment juvenil alfafarenc per a l'apoderament en la participació democràtica de Europa (MOV-EU).

El projecte MOV-EU liderat pel municipi d'Alfafar en consorci amb Finnovaregio té com a objectiu principal fomentar la participació de la joventut alfarfarense a la vida política del municipi, involucrant la joventut a ser part de la mateixa i creant llaços entre aquesta il´esfera política. Per això, es realitzaran diferents activitats tant de formació com de participació adreçades a la joventut i enfocades a assumptes europeus tant a nivell comunitari com municipal.

El projecte que beneficiarà directament a 60 joves del municipi, entre 12 i 30 anys, s'articularà a torn a dues fases, la primera serà un curs formatiu online, impartit per la Fundació Finnovaregio en la qual es formarà la joventut a qüestions bàsiques sobre la UE, les seves institucions, principals funcions i objectius principalment relacionats amb una Europa més verda, més digital i més inclusiva. Així mateix, comptarà amb diverses sessions enfocades a les oportunitats de mobilitat, ocupació i formació per a joves.

A la segona fase la primera de les activitats serà un cap de setmana formatiu en què a través de dinàmiques de debat, tallers i formació, la joventut tindrà l'oportunitat de formular polítiques per a la millora del municipi, per això es comptarà amb la participació de prenedors de decisions locals i experts en polítiques europees. Aquestes propostes seran portades a una simulació de ple municipal en què la joventut debatrà, totes les propostes platejades. Finalment, les mesures més votades i enteses com a viables per la corporació municipal, seran portades a ple. D'aquesta manera es fa la joventut partícip de les polítiques del municipi i se'ls anima a continuar participant-hi.

La fi última del projecte, és consolidar un sector juvenil dins d'Alfafar que estigui més sensibilitzat a nivell polític, que mostri interès per continuar la seva formació i al mateix que faci servir els recursos que té al seu abast, que aprofiti les vies de creixement acadèmic, laboral i polític proporcionades a nivell local, regional, nacional i europeu.