El Barrio Orba de Alfafar da el pistoletazo de salida a sus fiestas populares.

  • Fins al 17 de julio tendrán lugar las fiestas populares de este barrio de Alfafar.
  • Activitats per a diferents públics ompliran els carrers durant les festes.
  • Unes festes participatives creades per tots i totes per al gaudi de tots els veïns i veïnes.
Alfafar, 13/07/2016:
El Barri Orba d'Alfafar celebra les seves festes populars, aquest any més participatives que mai. Ja que aquesta vegada s'ha comptat amb la participació de les diferents associacions del barri. Fina Carreño, Regidora de Festes, afirma que sempre s'ha comptat amb la participació de les associacions del barri per crear el programa de festes, però aquest any s'ha fet d'una manera més formal, amb reunions, per crear un programa adaptat a tots els públics i aconseguir així que tots els veïns i veïnes d'Alfafar, grans i petits visquin al màxim aquestes festes.
Festes que ja han donat el tret de sortida, on s'ha comptat amb la ja tradicional inauguració dels barracons, amb focs artificials i amb la col·laboració del grup Batucal d'Alfafar. Durant aquests dies s'han dut a terme activitats de tota mena, taller de monyos, danses i balls tradicionals a càrrec d'Alfafar Balla Danses; Volteta a Peu Infantil, per a nens i nenes de fins 16 anys, organizado por el Club d’Atletisme Els Taulains; música per part de les bandes del municipi amb el Concert Intercanvi de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana a càrrec de la Banda de Música del Centre Instructiu Castellar-L'Oliveral i de l'Agrupació Musical Orba. També hi va haver cursa per a les i els adults, II Volta Poc Barri Orba, on els veïns i veïnes han participat d'aquest esdeveniment que poc a poc va consolidant-. Totes les nits hi ha hagut música a la Plaça Poeta Miguel Hernández per a gaudi de totes i tots els allí presents. El Club de Gimnàstica Alfafar va realitzar una exhibició de gimnàstica rítmica i es van preparar varietats amb balls de saló, a càrrec de l'Associació Amics del Ball d'Alfafar amb l'actuació estel·lar de Juan Manuel Punzano, amb el seu homenatge a Manolo Escobar.
Molts són els actes que queden per realitzar durant aquesta setmana que es presenta plena d'activitats en què hi ha lloc per a esports, com el campionat femení de petanca, magistral de zumba, taekwondo, simultànies d'escacs o campionats de parxís i dòmino. Contacontes i festes infantils per als més petits i petites. Cinema d'estiu o diferents actuacions musicals i de varietats per a les nits. També les i els grans tenen la seva "Marxa tropezona". Entrada de bandes de música, Desfilada de Moros i Cristians. Cavalcada pels carrers del barri o concurs de paelles entre d'altres.
Unes festes per gaudir amb familiars, amics i amigues, veïns i veïnes i passar-ho el millor possible en aquest barri d'Alfafar. La Regidora de Festes Fina Carreño, anima que tots els veïns i veïnes i persones dels voltants acudeixin a aquestes festes tan especials per a tots els i les alfafarenses.