El Pla de Futur Alfafar 2020 rep prop de 600 propostes ciutadanes

  • L'Ajuntament d'Alfafar va celebrar a la tarda una sessió de seguiment i exposició pública d'aquest projecte les conclusions finals es donaran a conèixer durant el mes de juny.

Alfafar, 25/03/15:

El Pla de Futur Alfafar 2020 que l'Ajuntament d'Alfafar realitzar en col·laboració amb la Universitat d'Alacant ha sumat en les últimes setmanes 587 propostes de veïns i veïnes del municipi, representants de diferents forces polítiques, membres d'associacions i entitats cíviques, esportives i culturals.

L'objectiu d'Alfafar 2020 és definir les necessitats de la ciutadania i les possibilitats de desenvolupament del municipi en 5 àmbits essencials: innovació social, econòmica i ocupació; joventut i formació; govern obert; medi ambient i aprofitament sostenible dels recursos; i política industrial i competitivitat de la petita i mitjana empresa.

Projectes com els de mobilitat, accessibilitat, el soterrament de les vies, els accessos al municipi o el model de creixement vinculat a les zones comercials, són alguns dels reptes que s'inclouen en aquest Pla de Futur en què també col·labora l'estudi Garrigues (encarregat de buscar viabilitat econòmica als propòsits que es detallin en el document final), l'empresa Carpe Via (responsable del disseny del projecte derevitalización urbana del Barri Orba) i la Universitat de València (que vertebra els aspectes relacionats amb els plans de mobilitat).

Fins al moment un total de 250 persones han aportat els seus suggeriments, però el document seguirà obert fins al proper mes de juny, quan es donaran a conèixer les conclusions i el text definitiu.

En paraules del propi Acalde d'Alfafar Juan Ramón Adsuara "volem desenvolupar aquest full de ruta tenint en compte totes les sensibilitats i comptant amb el major nombre d'opinions contrastades. Esperem que siguin els propis veïns i veïnes els que descriguin el model de municipi que volen per als pròxims anys ".

Per aquest motiu, l'Ajuntament continuarà promovent debats sectorials, taules rodones,fòrums de participació oberta així com trobades amb els i les responsables dels diferents partits polítics.