El Projecte Alfafar 2020 s'acosta a les preocupacions de la ciutadania

  • Els protagonistes d'aquest projecte són els veïns i veïnes d'Alfafar, que estan dissenyant una ciutat a partir de les seves opinions i sensibilitats.

Alfafar, 26/02/15:

El Projecte de l'Ajuntament d'Alfafar "Alfafar 2020" ha començat el seu camí amb les primeres reunions mantingudes amb partits polítics i organitzacions cíviques del municipi.

Aquest projecte té per objecte definir les necessitats dels ciutadans i ciutadanes d'Alfafar i les possibilitats de desenvolupament del municipi en aspectes essencials com Infraestructures, Medi Ambient, Serveis Municipals, Sanitat o Educació entre d'altres.

L'Ajuntament ha volgut que una de les primeres sessions de treball fora amb les associacions Cíviques ja que, com assegura l'alcalde d'Alfafar Juan Ramón Adsuara, coneixen de primera mà les preocupacions de la ciutadania i les seves aportacions seran fonamentals per a l'aplicació posterior dels resultats del projecte.

Alfafar 2020 és un full de ruta escrita pels propis veïns i veïnes d'Alfafar i coordinada per la Universitat d'Alacant, de Debats, taules rodones, fòrums de participació oberta així com trobades amb els responsables dels diferents partits polítics. La finalitat d'aquest document és que es desenvolupi tenint en compte totes les sensibilitats i comptant amb el major nombre d'opinions contrastades.

Projectes com els de mobilitat, accessibilitat, el soterrament de les vies, els accessos al municipi o el model de creixement vinculat a les zones comercials, són alguns dels reptes que l'Ajuntament ha d'afrontar per construir una ciutat dissenyada pels seus veïns i veïnes.

Un dels aspectes fonamentals del treball que ara s'inicia, és la capacitat de generar projectes capaços d'accedir a finançament extern per a la seva execució. D'aquesta manera es contemplen accions susceptibles de comptar amb finançament supramunicipal, especialment aspectes com els de mobilitat que poden comptar amb subvencions procedents de la Unió Europea.

Les sessions de treball continuaran desenvolupant-se durant les pròximes setmanes, estant en molts casos obertes a la participació de veïns i veïnes d'Alfafar amb inquietuds sobre el desenvolupament futur del municipi.