L'Ajuntament d'Alfafar modernitza les infraestructures hídriques per millorar la qualitat de l'aigua

  • La canalització unirà la presa d'aigua en alta, des del barri Orba fins al dipòsit municipal, al llarg de més de 2km i mig.
  • Canalitzant aquesta aigua des del canal del Xúquer, el municipi rebrà aigua de més qualitat i preveurà èpoques de sequera en l'emmagatzematge municipal.

Alfafar, 13/03/15:

L'Ajuntament d'Alfafar ha impulsat la construcció d'una nova i moderna canalització per optimitzar la qualitat de l'aigua a tot el municipi. Es tracta d'una instal·lació de més de 2km i mig lineals de noves canalitzacions en alta que parteixen des del barri Orba i finalitza en el dipòsit municipal.

Aquesta infraestructura permetrà optimitzar les condicions de qualitat i subministrament d'aigua potable al municipi, per complir amb tots els paràmetres que estableix la Unió Europea i reduir la contaminació per nitrats utilitzats en l'agricultura.

Les obres de la nova conducció de transport d'aigua en el 2n tram de l'Av. Cami Orba, compartit pels municipis d'Alfafar i Benetússer, pràcticament es troben finalitzades.

El projecte, sufragat per l'empresa concessionària de la gestió de l'aigua potable a la localitat Hidraqua, ascendeix a 300.000 €. D'aquesta manera, la nova infraestructura no incrementarà la tarifa municipal de l'aigua que l'Ajuntament manté congelada des de fa 4 anys.

La canalització posarà punt final a un problema històric generat al municipi i acrescut en les èpoques de sequera com a conseqüència de la reducció del nivell dels aqüífers que subministren aigua a la localitat.