Alfafar co-coordina la pionera jornada sobre ‘Prevenció d’Addiccions amb Perspectiva de Gènere’

  • Aquesta jornada vol evidenciar els estereotips de gènere en relació amb les addiccions.
  • l'aforament, limitat a 800 participants, s'ha completat amb integrants de països com Espanya, Argentina, Anglaterra o Noruega.

Alfafar, 03/02/2021

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la seva Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), pertanyent a la regidoria de Benestar Social, coordina al costat d'altres quatre municipis de la Comunitat Valenciana la I Jornada Prevenció d'Addiccions amb Perspectiva de Gènere.

Esta jornada, destinada a agents d'igualtat, professionals de la prevenció de conductes addictives, professorat, famílies, joves i tota persona relacionada amb l'àmbit de la joventut i la salut, vol evidenciar els estereotips de gènere en relació amb les addiccions.

L'aforament de la jornada, limitada a 800 participants, ja s'ha completat i la formació arribarà a països com Argentina, Equador, Anglaterra o Noruega. El proper 10 de març, les persones assistents podran participar al taller de 17 01:00 20:15 hores, amb una estructura de vuit ponències. En aquestes es compartiran diferents exemples de experiències reeixides, establint sinergies i creant un treball en xarxa.

Una d'aquestes experiències municipals en prevenció, l'anomenada "Consums de substàncies des de la perspectiva de gènere" serà desenvolupada per Laura Martínez, tècnica de la UPCCA de l'Ajuntament de Alfafar que compartirà els resultats de la "I investigació sobre hàbits i motivacions de consum des de la perspectiva de gènere "desenvolupada en el àmbit educatiu.

conscients de la manca d'inclusió de la perspectiva de gènere en els programes de prevenció de les conductes addictives desenvolupats en els últims 30 anys, el equip de govern pretén analitzar i visibilitzar les representacions socials dels consums per a les dones.

malgrat a que ja està establert que la salut està determinada per múltiples factors, com la qualitat de les relacions i de les condicions de vida, el entorn proper o l'accés als serveis i a el mercat laboral, cal una visió transversal que també inclogui les qüestions de gènere.

per això, aquesta jornada s'alça com una eina de gran ajuda per a repensar les actuals perspectives i considerar quins són els seus punts cecs. així, s'intentarà respondre a qüestions com quina és l'afectació diferencial de l' consum d'alcohol o si es culpabilitza les dones concloent prematurament que el consum excessiu d'alcohol les situa en perill davant agressions sexuals.

Alfafar co-coordina la pionera jornada sobre ‘Prevenció d’Addiccions amb Perspectiva de Gènere’

  • Esta jornada vol evidenciar els estereotips de gènere en relació amb les addiccions.
  • L’aforament, limitat a 800 participants, s’ha completat amb integrants de països com Espanya, Argentina, Anglaterra o Noruega.

Alfafar, 03/02/2021

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la seua Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), pertanyent a la regidoria de Benestar Social, coordina al costat d’altres quatre municipis de la Comunitat Valenciana la I Jornada Prevenció d’Addiccions amb Perspectiva de Gènere.

Esta jornada, destinada a agents d’igualtat, professionals de la prevenció de conductes addictives, professorat, famílies, joves i tota persona relacionada amb l’àmbit de la joventut i la salut, vol evidenciar els estereotips de gènere en relació amb les addiccions.

L’aforament de la jornada, limitada a 800 participants, ja s’ha completat i la formació arribarà a països com l’Argentina, l’Equador, Anglaterra o Noruega. El pròxim 10 Marc, les persones assistents podran participar en el taller de 17 01:00 20.15 hores, amb una estructura de huit ponències. En estes es compartiran diferents exemples d’experiències reeixides, establint sinergies i creant un treball en xarxa.

Una d’estes experiències municipals en prevenció, la denominada “Consums de substàncies des de la Perspectiva de Gènere” serà desenvolupada per Laura Martínez, tècnica de la UPCCA de l’Ajuntament d’Alfafar que compartirà els resultats de la “I investigació sobre hàbits i motivacions de consum des de la perspectiva de gènere” desenvolupada en l’àmbit educatiu.

Conscients de la falta d’inclusió de la perspectiva de gènere en els programes de prevenció de les conductes addictives desenvolupats en els últims 30 anys, l’equip de govern pretén analitzar i visibilitzar les representacions socials dels consums per a les dones.

Malgrat que ja està establit que la salut està determinada per múltiples factors, com la qualitat de les relacions i de les condicions de vida, l’entorn pròxim o l’accés als serveis i al mercat laboral, falta una visió transversal que també incloga les qüestions de gènere.

Per això, esta jornada s’alça com una eina de gran ajuda per a repensar les actuals perspectives i considerar quins són els seus punts cecs. Així, s’intentarà respondre a qüestions com quin és l’afectació diferencial del consum d’alcohol o si es culpabilitza a les dones concloent prematurament que el consum excessiu d’alcohol les situa en perill davant agressions sexuals.