La Associació Espanyola ± onada Contra a Càncer d'Alfafar fa una campanya ± a per prevenir el càncer de pell

  • La pell té record, per això és molt important protegir els nens ± us i nens ± es dels raigs solars.
  • El sol no només provoca càncer, tambà © pot generar un envelliment prematur de la pell.
Alfafar, 07/09/2016:
Des de fa diversos anys l'Associació Espanyola Contra el Càncer d'Alfafar ve marcant en la seva agenda un dia de campanya de prevenció contra el càncer de pell. Aprofitant les festes del municipi es munta una unitat mòbil a la Plaça de l'Ajuntament, perquè els veïns i veïnes puguin fer-se una exploració més detallada de la pell.
Aquest any, la Doctora Maria Vicente, especialista en oncologia, ha estat l'encarregada de passar a examen la pell de les i els alfafarenses. Durant la visita s'ha observat acuradament cada centímetre de la pell a la recerca de qualsevol lesió, des del cap fins a la planta dels peus. Si no s'observa cap lesió, es donen consells per a evitar que el sol faci malbé la nostra pell i tinguem lesions en el futur, com ara protegir-nos dels raigs del sol especialment la cara o visitar amb freqüència al dermatòleg. Si la doctora detecta alguna lesió, llavors deriva al metge corresponent per donar-li un millor seguiment.
La doctora Vicente, ens assenyala la importància de protegir els nens i nenes ja que la pell té record i les lesions poden sortir amb el pas del temps. A més apunta que, el sol no només provoca càncer sinó que una gran exposició solar ens pot portar a un envelliment de la pell prematur.
Al llarg del matí d'ahir van passar al voltant de 70 persones per aquesta unitat mòbil que té com a objectiu conscienciar de la importància de protegir-se del sol i les visites periòdiques a l'dermatólogo.