Alfafar forma a les famílies sobre l'ús dels menors de dispositius digitals

  • Aquesta formació pretén fomentar la comunicació en els grups familiars i promoure la participació de pares i mares en el procés educatiu.
  • Les accions tractaran les diferents problemàtiques en què els joves es veuen embolicats causa de la sobreexposició a internet.

Alfafar, 17/05/2021

L’Ajuntament de Alfafar, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de la regidoria de Benestar Social, llança la proposta de formació a les famílies amb fills i filles adolescents del municipi amb la temàtica "Menors a la xarxa, sobreexposició i seguretat "que versa sobre la gestió de dispositius digitals.

Aquesta acció formativa busca col·laborar amb les famílies del municipi per millorar les possibilitats de aprenentatge dels seus fills i filles, millorant la convivència familiar, propiciant espais de reflexió, afavorint la comunicació de el grup familiar i promovent la participació de pares i mares en el procés educatiu.

En cadascuna de les accions es tractaran les diferents problemàtiques en què els joves es veuen embolicats a causa de la sobreexposició a internet, les xarxes socials i els mitjans digitals. Alguns dels termes que s'abordaran són el "grooming", el "sexting" o el "ciberbullying", que cada vegada són més freqüents i que l'alumnat comparteix en el treball preventiu es realitza en l'àmbit escolar durant el curs acadèmic.

les sessions, que seran desenvolupades per les tècniques de la UPCCA Ana Contreras i Laura Martínez, es realitzaran el 17 de maig en format presencial al centre educatiu Maria Immaculada de 15:20 01:00 16:45h, el 24 de maig en format online a través de Zoom per a les famílies de l'alumnat de l'IES 25 d'abril de 15 01:00 16:30h i el 25 de maig a format presencial al centre educatiu Vamar de 15:10 01:00 16:45h. la participació en les sessions és gratuïta.

La greu crisi sanitària provocada pel COVID19 està tenint un impacte molt important en la utilització dels dispositius per part de nens i nenes i d'adolescents. En un recent estudi realitzat des de la UPCCA de l'Ajuntament d'Alfafar a les aules de 2n d'ESO dels centres educatius d'Alfafar, al voltant de l' 95% de les persones que van participar van afirmar que disposaven d'algun dispositiu d'ús personal propi, i al voltant de l' 50% de l'alumnat va confirmar que pot passar més de 8 hores a el dia en connexió als diferents dispositius.

En l'esmentada investigació també se'ls va preguntar per l'edat en la qual van tenir el seu primer dispositiu, sobre la supervisió familiar al voltant de l'ús / abús dels mateixos així com els continguts als quals solen connectar-se.

Alfafar forma a les famílies sobre l’ús dels menors de dispositius digitals

  • Esta formació pretén fomentar la comunicació en els grups familiars i promoure la participació de pares i mares en el procés educatiu.
  • Les accions tractaran les diferents problemàtiques en les quals els joves es veuen embolicats a causa de la sobreexposició a internet.

Alfafar, 17/05/2021

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de la regidoria de Benestar Social, llança la proposta de formació a les famílies amb fills i filles adolescents del municipi amb la temàtica “Menors en la xarxa, sobreexposició i seguretat” que versa sobre la gestió de dispositius digitals.

Aquesta acció formativa cerca col·laborar amb les famílies del municipi per a millorar les possibilitats d’aprenentatge dels seus fills i filles, millorant la convivència familiar, propiciant espais de reflexió, afavorint la comunicació del grup familiar i promovent la participació de pares i mares en el procés educatiu.

En cadascuna de les accions es tractaran les diferents problemàtiques en les quals els joves es veuen embolicats a causa de la sobreexposició a internet, les xarxes socials i els mitjans digitals. Alguns dels termes que s’abordaran són el “grooming”, el "sexting" o el "ciberbullying", que cada vegada són més freqüents i que l’alumnat comparteix en el treball preventiu es realitza en l’àmbit escolar durant el curs acadèmic.

Les sessions, que seran desenvolupades per les tècniques de la UPCCA Ana Contreras i Laura Martínez, es realitzaran el 17 de maig en format presencial en el centre educatiu María Inmaculada de 15.20 01:00 16:45h, el 24 de maig en format en línia a través de Zoom per a les famílies de l’alumnat de l’IES 25 d'abril de 15 01:00 16:30h i el 25 de maig en format presencial en el centre educatiu Vamar de : 01:00 16:45h. La participació en les sessions és gratuïta.

La greu crisi sanitària provocada pel COVID19 està tenint un impacte molt important en la utilització dels dispositius per part de xiquets i xiquetes i d’adolescents. En un recent estudi realitzat des de la UPCCA de l’Ajuntament d’Alfafar a les aules de 2n d’ESO dels centres educatius d’Alfafar, entorn del 95% de les persones que van participar van afirmar que disposaven d’algun dispositiu d’ús personal propi, i entorn del 50% de l’alumnat va confirmar que pot passar més de 8 hores al dia en connexió als diferents dispositius.

En la citada investigació també se’ls va preguntar per l’edat en la qual van tindre el seu primer dispositiu, sobre la supervisió familiar entorn de l’ús/abuse dels mateixos així com els continguts als quals solen connectar-se.