Joventut

Alfafar Fresc 2022

Inscripcions per a joves de 13 01:00 35 anys fins al 26/05/2022.

Inscripciones de forma presencial Espai Jove de Alfafar, i el SAC de l'Ajuntament.

Inscripció online: A la bio de les nostres xarxes socials @alfafarjove; 
https://docs.google.com/forms/d/178iJkaV4IWK_2AuUB2zqDOPMVjsYSly6kkTx3Jv2TLA

Els vídeos es podran lliurar a l'adreça de correu: cij@alfafar.es; o mitjançant el formulari @alfafarjove copiant el link del vídeo.

 

Més informació: Espai Jove de Alfafar 96 318 24 38, cij@alfafar.es


Bases de Alfafar Fresc 2022: BASES

Formulario de Inscripción de Alfafar Fresc 2022: INSCRIPCIÓN

Taller d'Anglès conversacional

Per inscriure't accedeix a el formulari d'inscripció de el curs punxant en el següent enllaç.

FORMULARI DE PREINSCRIPCIÓ A EL TALLER D'ANGLÈS CONVERSACIONAL 2022

Del 31 de gener a l' 6 de Març

Formació en animació juvenil

📝 Inscripción en el Espai Jove de Alfafar

 

📝Direcció: 📝, 46910, Alfafar

 

📝Horari

          dilluns 16:00📝:30

          dimarts 9:00📝:00, 16:00📝:30

          dimecres 16:00📝:30

          jueves 9:00📝:00, 16:00📝:30

          divendres 16:00📝:30

          📝

          📝

📝Més informació: 📝 cij@alfafar.es 📝 963182438 📝

 

📝!

PROGRAMA MUNICIPAL DE JOVENTUT - IVAJ 2019

Ajudes a entitats locals per desenvolupar programes de joventut durant l'any 2019.

 • Subvención obtenida: 12.050,00 €

Descripció de les activitats de lleure educatiu subvencionades:

activitat 1: CARNAVAL JOVE – Escape.

El Espai Jove de Alfafar, amb la col·laboració i participació d'un grup de joves de la localitat amb interès en l'oci juvenil alineat amb els objectius de el present programa, realitza la “Zombie Party – escapar de l'habitació” para jóvenes de 12 01:00 30 anys, la nit de l' 1 de marzo en el IES 25 d’Abril, amb motiu de la celebració de l'carnaval.

Aquesta activitat està ideada, organitzada i protagonitzada per joves, majoritàriament de la localitat, que de forma voluntària participen en reunions en què es proposa i debat la temàtica de la fuita, seus personatges i espais, de forma col·lectiva fins arribar a consensos. Posteriormente, les i els joves formen grups per concretar què es farà en cada estada, elaboren una fitxa per estada en la qual es descriuen: personatges, material, guió central i coses que han de fer (per exemple. elaborar prestatgeries, disfresses,…). Totes les fitxes es comparteixen amb el grup i es defineix un cronograma de treball. A continuació s'adquireixen els materials necessaris, bé a través de la seva compra o de la reutilització de material propi o de l'ecoparc, i se sol·liciten els materials prestats necessaris a altres àrees com ara l'Institut. D'aquesta manera, s'empra una metodologia basada en l'acompanyament, en què el personal tècnic de l'àrea de Joventut de l'Ajuntament d'Alfafar facilita l'organització emprant tècniques que faciliten l'organització de el grup com són les fitxes, cronograma de gantt, etc. Més, el personal del Espai Jove participa como parte del túnel del terror, representant els personatges que li hagin estat assignats pels i les joves.

A partir d'aquest punt, cada jove assisteix, en funció de la seva disponibilitat, a l'Espai Jove que serveix de centre d'operacions per elaborar tot el necessari per la fuita. Uns dies abans de l'túnel comença la difusió, l'Ajuntament reforça la difusió a través de les seves xarxes socials i nota de premsa, si bé, són els i les joves els que generen més abast a través dels patis en els centres educatius, seus grups i dels comptes específiques de les activitats d'oci alternatiu juvenil d'Alfafar.

A partir de las 20 h comença a l'IES 25 d'Abril d'Alfafar l'activitat de carnaval amb temàtica “Zombie Party” que, a més de l'Escape Room com a activitat estrella inclou una barra saludable, música Dj i concurs de disfresses. El Escape Room consistirà en un joc d'aventura físic i mental en el qual un grup de jugadors i jugadores tancats / es en l'àgora de l'IES hauran solucionar enigmes de tota mena per anar desenlazando una història i aconseguir escapar. Els zombies seran les i els propis joves que han protagonitzat l'activitat.

 

Nombre de participants:

sexe

Nombre total de participants
Homes

189

Dones

151
edat Nombre de participants

Nombre d'estudiants

De 12 01:00 16 anys

298 270
De 17 01:00 22 anys 42

32

De 23 01:00 30 anys

0

0

activitat 2: FESTIVAL DE ARTE URBANO “ALFAFAR FRESC”.

Una jornada d'exhibició de grafits, arte urbano y música en directo en el II Alfafar Fresc Hip Hop Festival, un festival de caràcter comunitari protagonitzat per joves artistes locals a l'Espai Lúdic Jaume I de l'Barri Orba.

El Espai Lúdic Jaume I del Barrio Orba, situat a l'antic institut d'educació secundària,,es,acull demà dissabte la nova edició del festival de música i arts urbans del municipi,,es,Alfafar Fresc Hip Hop festival,,ca,impulsada des de l'àrea de Joventut de l'Ajuntament i emmarcada en el programa d'oci alternatiu i saludable "Oci i punt",,es,creix en aquesta nova edició amb un ampli programa cultural i d'oci que inclou més de deu concerts,,es,exhibicions de grafit i art urbà,,es,una zona de picnic,,ca,àrea de descans i estands,,es, és l'espai d'acollida d'festival de música i arts urbans del municipi, Alfafar Fresc Hip Hop festival. La iniciativa, impulsada desde el área de Juventud de l’Ajuntament y enmarcada en el programa de ocio alternativo y saludable “Oci i punt”, créixer en aquesta nova edició amb un ampli programa cultural i d'oci que va incloure concerts, exhibiciones de grafiti y arte urbano, una zona de picnic, àrea de descans i estands d'artesania.

El II Alfafar Fresc Hip Hop Festival va començar amb una exhibició d'art urbà i grafit en directe amenitzada per la participació de més de trenta artistes urbans. Les i els assistents van poder seguir en directe el procés de pintura mural a l'Espai Lúdic Jaume I.

A lo largo de la tarde y hasta las 0:45 h. va tenir lloc la marató de concerts i música urbana en directe, que va comptar amb artistes de la localitat i de la comarca. La programació d'aquesta nova edició d'Alfafar Fresc va incloure la jam session d'artistes més consolidats i micro lliure per als i les més joves.

El festival, d'entrada lliure i gratuïta, va oferir també als i a les assistents una àrea de descans i una zona de pícnic amb food trucks de menjar i beguda a preus populars. L'organització va estar recolzada per l'equip de Joventut i de la UPCCA. Es va prohibir l'accés a l'recinte amb ampolles de vidre i es va buscar fomentar, entre les persones assistents a l'certamen, una actitud respectuosa amb l'entorn.

Alfafar Fresc Hip Hop Festival és una de les iniciatives anuals organitzades per l'Espai Jove L | Alfafar a través d'un programa que ofereix a les i els joves alternatives d'oci i temps lliure de caràcter participatiu,,es,igualitari i gratuït en espais públics,,es,inclouen la prevenció de consum d'alcohol i altres substàncies,,es,L’Espai Lúdic Jaume I del Barri Orba,,ca,situat en l’antic institut d’educació secundària,,ca, igualitario y gratuito en espacios públicos, y que, més, incluyen la prevención de consumo de alcohol y otras sustancias.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nombre de participants:

sexe

Nombre total de participants

Homes

301

Dones

268

edat

Nombre de participants Nombre d'estudiants
De 12 01:00 16 anys 143

143

De 17 01:00 22 anys

244 203
De 23 01:00 30 anys 182

98

activitat 3: HALLOWEEN - TÚNEL DEL TERROR.

El Espai Jove de Alfafar, amb la col·laboració i participació d'un grup de joves de la localitat amb interès en l'oci juvenil va realitzar un any més el “Túnel de la terror” la nit de l' 31 d'octubre, amb motiu de la celebració de Halloween.

Aquesta activitat va estar ideada, organitzada i protagonitzada per joves, majoritàriament de la localitat, que de forma voluntària participaven en reunions en què proposaven i debatien la temàtica de l'túnel, seus personatges i espais, de forma col·lectiva fins arribar a consensos. Posteriormente, les i els joves van formar grups per concretar què es faria en cada estada, van elaborar una fitxa per estada en la qual es descrivien: personatges, material, guió central i coses que havien de fer (per exemple. elaborar prestatgeries, disfresses,…). Totes les fitxes es compartien amb el grup i es definia un cronograma de treball. A continuació, van adquirir els materials necessaris, bé a través de la seva compra o de la reutilització de material propi o de l'ecoparc i, también, es van sol·licitar els materials prestats necessaris a altres àrees com ara l'Escola d'Adults o l'àrea d'Igualtat. D'aquesta manera, es va emprar una metodologia basada en l'acompanyament, en què el personal tècnic de l'àrea de Joventut de l'Ajuntament d'Alfafar facilita l'organització emprant tècniques que faciliten l'organització de el grup com són les fitxes, cronograma de gantt, etc. Més, el personal del Espai Jove participa como parte del túnel del terror, representant els personatges que li hagin estat assignats pels i les joves.

A partir d'aquest punt, cada jove va assistir, en funció de la seva disponibilitat, a l'Espai Jove que va servir de centre d'operacions per elaborar tot el necessari per al túnel. Uns dies abans de l'túnel va començar la difusió, l'Ajuntament reforç la difusió a través de les seves xarxes socials, cartelleria i nota de premsa, si bé, són els i les joves participants que van generar més abast a través dels patis en els centres educatius, seus grups d'iguals i dels comptes específiques de les activitats d'oci alternatiu juvenil d'Alfafar.

Fruit de l'experiència de les edicions anteriors, el grup de joves va decidir fer dues passades un en horari de tarda-nit, dirigit a tots els públics i, després d'una parada per sopar, es va realitzar una passada exclusivament per a joves de 12 01:00 30 anys, que va continuar fins a la 1:30 h de la matinada. Van ser les i els joves els qui han d'establir les normes d'entrada al túnel, entre altres, cal destacar que en aquesta activitat, integrada en el programa d'oci alternatiu juvenil, no es va permetre l'entrada de persones sota els efectes de l'alcohol o altres substàncies. De forma paral·lela, a l'exterior de l'Espai Jove es va realitzar una barra amb còctels saludables.

Les persones assistents a més de gaudir de l'ambientació, van entrar a formar part de el joc i van haver de resoldre els enigmes preparats pel grup de joves. Es tracta d'una activitat que tant en les seves dues edicions anteriors com en aquesta ha tingut un gran èxit, convertint-se en un referent per a la comunitat amb l'assistència d'entorn a 500 persones en cadascuna de les seves edicions.

Nombre de participants:

sexe

Nombre total de participants

Homes

258

Dones

264

edat

Nombre de participants

Nombre d'estudiants

De 12 01:00 16 anys

259

259

De 17 01:00 22 anys

156

131

De 23 01:00 30 anys 107

72

 

 

Ajudes al transport per a estudiants,,es,Bases convocatòria d'ajudes al transport per a estudiants,,es,Model de sol·licitud,,es,Ajudes al transport per a estudiants,,es,Bases convocatòria d'ajudes al transport per a estudiants,,es,Model de sol·licitud,,es 2021
Tallers educatius estiu 2020

 • Informació per a les famílies
  PDF
 • Resum de el projecte educatiu i mesures de prevenció
  PDF
 • Ficha de inscripción
  PDF
 • Autorización de recogida
  PDF
Horari d'atenció ciutadana
 • Horari:
  • Dimarts i dijous de 9:00 01:00 14:00 hores
  • De Lunes a Viernes de 16:00 01:00 20:30 hores

Entitats juvenils
Kolectivo joves PARKE
COORDINADORA DE COL · LECTIUS DE JOVES ,SIJ PARC
ASSOC. JUNIORS M.D. NTRA. SRA. L'DO D'ALFAFAR

Centre d'informació juvenil-CIJ-

Edificio Espai Jove

El Centre d'Informació Juvenil (CIJ) és un espai d'informació, formació, ocio y tiempo libre educativo para adolescentes y jóvenes de 12 01:00 30 anys. En este servicio podrás encontrar información y asesoramiento sobre los temas que más interesan a los jóvenes, formar-te com monitor de temps lliure infantil i juvenil, participar en talleres de conversación en inglés, usar nuestros ordenadores con conexión a internet, sacarte el carnet internacional y el de alberguista, o participar en les activitats que organitzem.

 • Direcció: Plaça Sequer de Nelot, 1
 • Telèfon: 96 318 24 38
 • Horari:
  • Dimarts i dijous de 9:00 01:00 14:00 hores
  • De Lunes a Viernes de 16:00 01:00 20:30 hores
 • Email: cij@alfafar.es

fb       tw       tw

.

Ludoteca

La Ludoteca Municipal és un espai de trobada per a nenes i nens de 4 a 12 anys que té com a objectiu principal educar en el lleure a través del joc i de la joguina. Disposem de diverses zones per al joc simbòlic, jocs de taula, de construcció, lectura, tallers, etc. Per assistir a la Ludoteca cal matricular-se prèviament.

El nostre telèfon és 96 375 51 25 i estem a l'antic col · legi Remedios Montaner, en la calle Francisco Baixauli s/n, té llunes divendres:

– nens i nenes de 4 a 8 anys, d' 17:30 01:00 20:00 h.

– nens i nenes de 9 01:00 12 anys, d' 19:00 01:00 20:00 h.