ACTUALITAT|

  • Clara Campoamor, Ana Lluch, Farmacèutiques Marimon Benagues i Mercé Viana seran les dones reconegudes amb les noves denominacions d’Alfafar.
  • L’últim ple municipal va aprovar per unanimitat estos nomenaments, que donaran nom al centre municipal del barri Orba, al parc de l’avinguda Torrent, a la plaça situada davant l’edifici Sanchis Guarner i a l’Agència de Lectura del barri Orba, respectivament.

Alfafar, 27/02/2023

L’Ajuntament d’Alfafar ha aprovat en el seu últim ple municipal quatre noves denominacions d’espais públics d’Alfafar amb nom de dona. Pròximament es procedirà a retolar amb els nous noms els espais i vies proposats.

Després de la seua aprovació, el centre municipal situat en el barri Orba es denominarà Centre Municipal Clara Campoamor; el parc de l’avinguda Torrent prendrà el nom de Parc Ana Lluch; la plaça situada davant l’edifici Sanchis Guarner serà nomenada plaça Farmacèutiques Marimon Benagues, i l’Agència de Lectura del Barri Orba adoptarà el nom de Mercé Viana.

D’acord amb l’IV Pla d’Igualtat Municipal, el consistori va crear una comissió per a l’estudi de propostes relatives a noms de carrers i edificis públics amb perspectiva de gènere. Després de constatar que la llista de carrers de la localitat reflecteix una clara majoria de noms masculins, amb la conseqüent invisibilización de les dones i falta de reconeixement social que suposa, es va prendre la decisió d’assignar estes noves denominacions amb noms de dona.

Reconeixements en la llista de carrers

Les noves denominacions reconeixen la labor de diverses dones exemplars, donant així visibilitat a les seues trajectòries.

Clara Campoamor: advocada, escriptora, política i defensora dels drets de la dona espanyola. Una de les principals impulsores del sufragi femení a Espanya.

Ana Lluch: nascuda a València. Catedràtica Emèrita de l’àrea de Medicina de la Universitat de València i Coordinadora del Grup d’Investigació de Biologia en Càncer de Mama-INCLIVA. Especialista en càncer de mama, considerada la millor oncòloga d’Espanya. Ha rebut nombrosos premis i reconeixements científics, a més del Premi Isabel Ferrer, de la Conselleria de Benestar Social.

Germanes Marimon Benagues, farmacèutiques: Carmen Marimon va ser la primera dona a exercir com a farmacèutica a Alfafar i la seua germana Pilar va regentar durant molts anys una Farmàcia en el Barri Orba, sent un referent per al barri.

Mercé Viana: escriptora i pedagoga espanyola, nascuda a Alfafar, que ha compaginat el seu treball en el món educatiu amb la creació literària, i que ha obtingut diversos premis, bona part d’ells en literatura infantil i juvenil.

Comments are closed.

Close Search Window
This site is registered on wpml.org as a development site.