ACTUALITAT|

  • En l’edició de 2023 s’ha premiat a Yolanda Salines, a l’Associació Dones en marxa, a Mercé Viana i a Carol Juan.
  • Els reconeixements “Alfafar en Igualtat” reconeixen la labor per la igualtat de dones i entitats del municipi.

Alfafar, 09/03/2023

L’Ajuntament d’Alfafar, a través de la regidoria d’Igualtat, va celebrar diumenge passat 5 de març la gal·la Alfafar en Igualtat 2023. Un any més, l’Ajuntament va realitzar un acte per a reconéixer el treball desenvolupat en la població d’Alfafar a favor de la igualtat entre dones i homes, així com visibilitzar les aportacions femenines a la societat.

En l’edició de 2023 s’ha premiat a tres dones i una associació femenina del municipi com a reconeixement per la seua implicació i compromís social: dones rellevants, Yolanda Salines i Mercé Viana, dona emprenedora, Carol Juan, i entitat rellevant, l’Associació Dones en marxa.

Durant la gala, la regidora d’Igualtat, Fina Carreño, va voler remarcar la importància de visibilitzar i donar valor a les dones del municipi, “dones que desenvolupen la seua professió amb compromís i il·lusió, dones que promouen canvis i avanços en igualtat, dones que desenvolupen coneixements científics, dones que formen el teixit cultural i literari, i associacions que són espais de cura, on trobem suport”.

L’alcalde d’Alfafar, Juan Ramón Adsuara, també va dedicar unes paraules a les dones guardonades agraint la seua “aportació a la societat d’Alfafar i compromís amb la igualtat, per ser exemple i obrir el camí a futures generacions”.

Reconeixements Alfafar en Igualtat 2023

Mercé Viana és escriptora i pedagoga, ha compaginat el seu treball en el món educatiu amb la creació literària, havent rebut diversos premis, bona part d’ells en literatura infantil i juvenil. En esta edició se’l reconeix la seua llarga trajectòria i el seu compromís social, amb la seguretat que molts xiquets i xiquetes han aprés a estimar la literatura gràcies als seus llibres.

Yolanda Salines, doctorada en Química i investigadora en nanotecnologia, treballant sobre el disseny i preparació de nanopartícules intel·ligents aplicades a la nanomedicina i la millora del tractament del càncer. Amb este premi es reconeix la seua labor i se li anima en tots els reptes que li queden per aconseguir, a més de reconéixer-la com a referent per a xiquetes i joves que vulguen dedicar-se a la investigació.

Carol Juan, empresària amb més de 20 anys en el sector de l’hostaleria que regenta el Bar Cafeteria del Musical, i desenvolupa la seua labor amb perspectiva de gènere. Des de la seua arribada va transformar l’espai, permetent el rejoveniment i feminització de la clientela, a més d’atraure a més famílies, i compta amb una plantilla conformada per dones. Alfafar en Igualtat reconeix la seua labor emprenedora, les seues habilitats d’innovació i el seu treball per a avançar en igualtat.

L’Associació Dones en marxa enguany celebra el seu 25 aniversari. Dones en marxa ha anat evolucionant al llarg dels anys adaptant-se a les necessitats i interessos de les dones i de la societat d’Alfafar. Es tracta d’un lloc de socialització i aprenentatge. Els seus quasi 300 sòcies disfruten d’un espai de trobada, de creixement personal i de participació social. A més, es tracta d’una associació oberta al municipi, col·laborant amb l’Ajuntament en nombroses activitats i celebracions.

Comments are closed.

Close Search Window
This site is registered on wpml.org as a development site.