ACTUALITAT|

  • L’Ajuntament d’Alfafar incideix en què els contractes estan en vigor i tots els pagaments han sigut realitzats en els terminis corresponents.
  • Els veïns afectats compten amb l’ajuda de l’Ajuntament d’Alfafar i el posaran en coneixement del Síndic de Greuges

Alfafar, 18/05/2023

Els veïns del barri Sant Jordi d’Alfafar denuncien per assetjament immobiliari a la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb). Aquesta empresa pública amenaça mitjançant burofaxos i trucades telefòniques a aquestes persones amb desallotjar-los dels seus habitatges si no efectuen els pagaments corresponents malgrat tindre els contractes en vigor.
Més de trenta persones de la població han rebut una carta enviada per la immobiliària Hipoges, gestora de Sareb, on aquests afirmen que els veïns no estan complint els pagaments i han d’abandonar els habitatges de manera immediata.
L’Ajuntament d’Alfafar ha organitzat diferents reunions amb els afectats, així mateix, ha oferit assessorament a aquestes persones amb l’ajuda de l’equip d’advocats del Rogle i amb l’advocada dels serveis socials. “L’assessoria jurídica de l’ajuntament, estem en contacte amb els afectats i estem buscant solucions família per família” afirma Fina Carreño, regidor responsable de l’Ajuntament d’Alfafar.

El bloc d’edificis afectat va ser comprat per Sareb l’agost de 2020, així doncs, des de la seua adquisició, els veïns no han parat de rebre cartes per falta de pagament, encara que els lloguers segueixen en vigor i tots els pagaments estan al corrent.
Els veïns farts de rebre cartes i burofaxos per impagaments falsos han presentat una petició a la Conselleria per a detenir aquest assetjament. Els afectats compten amb l’ajuda de l’Ajuntament d’Alfafar i el posaran en coneixement del Síndic de Greugues, defensor del poble en la Comunitat Valenciana, a més, la denúncia ha sigut supervisada per l’advocada de serveis socials.
L’Ajuntament d’Alfafar afirma que no es pot consentir aquest assetjament, ja que a més que els contractes continuen vigents, el Govern d’Espanya està activant protocols per a posar fi a la crisi d’accés a l’habitatge, alguna cosa que es contradiu amb els actes realitzats per Sareb. “Els nostres veïns estan patint un assetjament absolutament innecessari, les empreses públiques haurien de revisar els seus protocols perquè si no prediquem amb exemple, qui ho farà?” declara Juan Ramón Adsuara, alcalde del municipi.

Comments are closed.

Close Search Window
This site is registered on wpml.org as a development site.